NABUJALE RIJEKE

FOTO, VIDEO Kupa premašila 800 centimetara i dalje raste! Svi se pribojavaju nove katastrofe, više naselja u okolici su poplavljena, a ceste zatvorene

No za mještane Brodaraca te naselja nizvodno od grada za njih je već na snazi izvanredno stanje jer su im podrumi i prizemlja kuća poplavljeni, a ceste su neprohodne.

U 10 sati vodostaj rijeke Kupe je prešao 800 centimetara no i dalje raste s tendencijom od 2 centimetra na sat, dok je do 11 sati narasla za još jedan centimetar.

Rijeka se izlila na više mjesta u okolici Karlovca i svi se pribojavaju da će se ponoviti katastrofa kakvoj smo svjedočili prije nekoliko godina. 

Korana je na 733 centimetara i na obje su rijeke proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. 

No za mještane Brodaraca te naselja nizvodno od grada za njih je već na snazi izvanredno stanje jer su im podrumi i prizemlja kuća poplavljeni, a ceste su neprohodne. Po riječima mještana, protuvodene barijere su se raspale, boksovi se raspali a tube odnijela voda. 

Mnogi od njih su ljutiti jer očito protuplavne mjere nisu odradile posao, a i prognoze nadležnih da vodostaj neće rasti više od 750 centimetara su se pokazale potpuno pogrešne.

– Pitanje za gradonačelnika i gospođu Furdek-Hajdin: Gdje su danas da se poslikaju u Brodarcima i vide rezultat vodenih barijera kao i jučerašnjih najava da je sve pod kontrolom, te da ne očekuju veće probleme jer će vodostaj u Karlovcu ići maksimalno do 750 centimetara (sad je 800). Također, zanima nas logika izgradnje nasipa s prioritetom na strani Donjeg Pokupja koje nije nikad nije bilo poplavljeno i u kojem je napravljen nasip koji vodu vraća na Brodarce koji svake godine plivaju na vodi. Zašto je zaustavljena gradnja nasipa u Brodarcima, rekao je za KAportal Nikola Vrbanić iz Brodaraca. 

FOTO GALERIJA

>> Poplavljeni Brodarci snimljeni iz zraka 18. rujna 2022.

 VIDEO

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest