Uz tradicionalnu potporu Gljivarskom društvu Karlovac u
održavanju 37. Gljivarskog tjedna Turistička zajednica grada
Karlovca i ove jeseni provodi promotivnu kampanju na temu jela s
gljivama.
Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući
uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su
najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko
područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji
vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim
jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna
predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga.
Čak 12 karlovačkih restorana pripremilo je raznovrsna jela na
temu gljiva: Lovački rog, Korana Srakovčić, M90, Tempo, Črni kos,
Pod starimi krovovi, Kalvarija, Kostanjac, Kvaka, Kastel, Palma i
Kristal, a što sve nude možete pronaći na OVOM LINKU.
Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične
savjete o ovoj namirnici te vodič o gljivarenju u
karlovačkim šumama pronađite i na blogu Visit Karlovac:
https://blog.visitkarlovac.hr/2022/09/gljivarenje-u-kozjaci-vodic-za-gljivare-pocetnike/
https://blog.visitkarlovac.hr/2022/09/namaz-s-vrganjima/
https://blog.visitkarlovac.hr/2021/10/jesenska-pita-s-vrganjima-sirom-i-tikvom/
(foto: Izvan fokusa)