PRIPREME ODRAĐENE

Kupa i Korana i dalje rastu, ali sporije! Na snazi su redovne mjere obrane od poplave, čini se da ćemo izbjeći scenarij od prije dva tjedna

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Korana ipak raste malo brže, sedam centimetara na sat i trenutno je na 630 cm, no ne uzrokuje probleme nizvodno od Karlovca.

Rijeke Kupa i Korana i dalje rastu i očekujemo vrhunac vodnog vala u Karlovcu. Nakon Kamanja gdje su potopljene prometnice noćas je vodni val prošao kroz Ozalj.

U 9 sati rijeka Kupa je na 914 centimetara i na snazi su redovne mjere obrane od poplave, tendencija rasta Kupe je 4 centimetra na sat pa se svi nadaju da će danas rijeka ući u stagnaciju te da nećemo svjedočiti posljedicama poplave kao prije dva tjedna. 

U 10 sati Kupa je na razini od 918 cm.

Korana ipak raste malo brže, sedam centimetara na sat i trenutno je na 637 cm, no ne uzrokuje probleme nizvodno od Karlovca. 

Jučer je Stožer civilne zaštite Grada Karlovca imao sastanak sa predstavnicima Hrvatskih voda i rečeno je da se neće ponoviti scenarij od prije dva tjedna, a kako je kiša stala sve je izvjesnije da će tako i biti, no opreza nikad dovoljno. 

Stoga su odrađene pripreme. Radnici Vodoprivrede jučer su u mjestu Brodarci postavili vreće s pijeskom u odvodne kanale, dok je u Velikoj Jelsi postavljeno trideset box barijera koje je obišao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurokovic. Ovog puta radi se o pravim box barijerama, onih ispunjenih pijeskom. 

HAK: Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su:

DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac na dionicama Donji Bukovac Žakanjski-Jurovski Brod i Jurovski Brod-Kamanje; ŽC3140 Brihovo-Pravutina; ŽC3143 Levkušje; ŽC5028 Podhum-Soboli (od raskrižja LC58021 do DC3); ŽC5033 Brod na Kupi-Čedanj-Lokvica i Brod na Kupi-Hrvatsko; LC34099 Vitunj-Hreljin Ogulinski.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest