Otvoren stečajni postupak nad HRK Karlovac – klub nesposoban za plaćanje i prezadužen

Sa 24. studenim 2015. godine Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad Hrvatskim rukometnim klubom Karlovac, a za stečajnog upravitelja imenovana je odvjetnica iz Zagreba gospođa Davorka Huljev. Za 9. veljače 2016. godine određuje se ročište vjerovnika na koje će se ispitati prijavljene tražbine na kojem će, na temelju izvješća stečajnog upravitelja, Skupština vjerovnika odlučiti o daljnjem tijeku postupka.

Nedostatna imovina dužnika

Iz izvješća stečajne upraviteljice proizlazi da je kod dužnika ostvaren stečajni razlog -nesposobnost za plaćanje i prezaduženosti, te da imovina dužnika nije dostatna za namirenje troškova prethodnog i stečajnog postupka. Slijedom navedenog, predložio je da se pozovu zainteresirani vjerovnici predujmiti troškove stečajnog postupka u iznosu od 63.892,56 kn, koji je podmiren.

Proveden je uvid u potvrdu FINA-e od 19. listopada 2015. prema kojoj je račun dužnika blokiran 441 dan neprekidno, te da je iznos blokade 1.852.741,36 kn. Temeljem izviješća privremene stečajne upraviteljice, te potvrde FINA-e od 19. listopada 2015. Sud je kod dužnika nedvojbenim utvrdio postojanje stečajnog razloga nesposobnosti za plaćanje. rukomet_01-300x213

Troškove platila KŠZ

Kako je KŠZ je predujmila sredstva za trošak stečajnog postupka u iznosu od cca 64 tisuće provesti će se stečajni postupak nad klubom. Slijedi otvaranje novog računa preko kojeg će klub nastaviti daljnje poslovanje. Istovremeno, stečajna upraviteljica napraviti će stečajni plan namirenja vjerovnika. U klubu očekuju da će daljnji tijek postupak omogućiti rješenje stečaja u skladu s njihovom zamolbom Poreznoj upravi da, od ukupnog duga koji iznosi cca 2,0 milijuna, klub plati glavnicu od cca 1,0 milijun kuna u roku od tri godine.

Svjetlo na kraju tunela

S obzirom da godišnja dotacija kluba iznosi cca 300 i nešto tisuća kuna ti bi iznosi trebali biti dostatni da se namiri obveza u iznosu od 1,0 milijun kuna kroz razdoblje od 3 godine. Time bi klub trebao izići iz stečaja. Nakon izlaska iz stečaja morati će se izabrati nova upravljačka tijela kluba.

U međuvremenu klub mora pronaći dodatna sredstva koja bi omogućila selekcijama kluba da nastave natjecanje.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest