VRIJEDNA PRIZNANJA

Hrvatski robotički savez dodijelio godišnje nagrade Zajednici tehničke kulture Karlovac i Elviri Špelić Vidović

Hrvatski robotički savez, krovna asocijacija robotike u Republici Hrvatskoj je ove godine dodijelila čak dvije nagrade karlovačkim robotičarima.

Elvira Špelić Vidović je dobitnik počasnog zvanja instruktora robotike. Ona se u OŠ Žakanje bavi robotikom od 2009. godine, gdje postiže zapažene rezultate. U Zajednici tehničke kulture vodi robotiku od 2012. godine. Tu osposobljava učenike u elementarnoj robotici, te ih priprema za brojna natjecanja. Sudjeluje u raznim projektima, promovirajući STEM vještine. Ovo je samo jedno od brojnih priznanja koja je zaslužila svojim radom.

Zajednica tehničke kulture Karlovac je dobitnik Povelje za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju robotike. Od 2010. godine u Zajednici tehničke kulture se provode edukacije iz robotike za učenike i za profesore. Kontinuiranim praćenjem edukacijskih načina primjene robotike u obrazovanju obavlja se stalno usavršavanje učitelja tehničke kulture. Na tjednoj osnovi u Zajednici se provode radionice robotike koje pohađa sve veći broj polaznika. Polaznici sudjeluju na brojnim natjecanjima i postižu vrhunske rezultate. Konstantno se provodi modernizacija programa i opreme kako bi se polaznicima omogućila  konkurentnost na tržištu i na natjecanjima. Zadovoljni polaznici i brojne nagrade su samo dio aktivnosti koje se provode na području robotike u Zajednici. Ova Povelja je dobar podstrek za daljnje aktivnosti u Zajednici tehničke kulture.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest