Košarkaši Šanca u derbiju svladali do ovog kola neporaženu Kraljevicu sa 68:66

Zaista vrijednu i veliku pobjedu ostvarili su košarkaši karlovačkog Šanca u velikom derbiju osmog kola A-2 lige Zapad. Nakon pustih godina (već petnaestak!) “životarenja” i solidnih rezultata ali izostanka ikakve stvarne rezultatske ambicije, karlovačkim ljubiteljima košarke optimizam u bolje dane može probuditi već i jedna ovakva, prava pobjeda, u derbi susretu na gostovanju kod prvoplasirane, vrlo ambiciozne i do ovog kola neporažene Kraljevice.

Iako opet bez Češkovića, koji se ipak još nije posve oporavio, Karlovčani su na najtežem gostovanju u ligi, u napetoj atmosferi i na rubu incidenta, slavili sa 68:66 u vrlo izjednačenom susretu u kojem je Šanac vodio gotovo tijekom cijelog susreta, ali u neizvjesnoj posljednjoj četvrtini domaćin je preokrenuo rezultat, no karlovački košarkaši nisu pokleknuli već su ponovno došli do vodstva i do pobjede.

Pobjede, s kojom su nakon osam kola na prvom mjestu ljestvice A-2 lige Zapad, s omjerom 7-1, jednako kao Kraljevica i Kastav, no obje momčadi Karlovčani su pobijedili u međusobnim ogledima. Sljedeće subote u Karlovcu gostuje vrlo dobra momčad Pule 1981, trenutačno četvrtoplasirana na ljestvici i nakon dosta vremena može se reći da je ovo susret koji zaista vrijedi pogledati i koji ljubitelji košarke u gradu na četiri rijeke (nekada i gradu košarke) zaista ne bi trebali propustiti. Mali je to korak u odnosu na nekadašnju slavu karlovačke košarke, ali je ipak korak koji veseli.

U pobjedi protiv Kraljevice, pod vodstvom Branka Bašovića, igrali su: Josipović 26, Panjević 4, Beber 8, Razumić 6, Lipak 3, Škrtić, Mataković, Kraljić 15, Špehar 2 i Novosel 4.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest