Ministar Varga: Karlovačka bolnica perjanica reforme i sanacije zdravstvenog sustava – uređuju se odjeli, posluje u plusu

– Karlovačka bolnica je jedna od perjanica reforme i sanacije hrvatskog zdravstvenog sustava. Sve ide sukladno planovima i kako je zacrtano, tako da bolnica na vrlo pametan način koristi decentralizirana sredstva što se i vidi da se uistinu svaka lipa stavlja u službu pacijenata, rekao je danas ministar zdravlja Siniša Varga koji je ponovo pristigao u Karlovac, kako bi u Općoj bolnici obišao novouređeni odjel neurologije.

Novi odjeli

Nedavno je otvoren novi odjel gastroenterologije i pedijatrije, a sada će puno bolju uslugu u novom prostoru imati i pacijenti na neurologiji. Varga je obišao i Odjel pedijatrije koji je zaslužio prestižnu plaketu “Prijatelj djece” te rekao da ovo također uspjeh jer je komisija stroga, kao i uvjeti koje treba ispunjavati.

– U procesu sanacije karlovačka bolnica je ulagala opremu i u uređenje prostora kao i organizacijske promjene. Nismo štedjeli jer to se i ne može tamo gdje moramo pružiti uslugu, nego smo došli do toga da smo povećali iznose izdvajanje za  lijekove i potrošni zdravstveni materijal kao jedinu stavku koja je u postupku sanacije do sada imala negativan predznak.

Više zahvata, manje liste čekanja

Povećan je broj, osim skupih lijekova koji su stavljeni na listu, i broj operativnih zahvata, smanjuju se liste čekanja, a vjerujem da je slična situacija i na razini države, rekao je Suad Crnica, sanacijski upravitelj OB Karlovac.

Prezadovoljan je novim odjelom, te kaže da su izvođači odlično obavili posao kao i ispoštovali sve dogovorene rokove.

– OB Karlovac je u procesu sanacije postala jedna od zdravstvenih ustanova koja pozitivno posluje, nema gubitke, plaća svoje obveze. Do konca 10. mjeseca smo bili 3,5 milijuna kuna u plusu i rokovi plaćanja su unutar 60 dana, dodaje Crnica.

Osim novca proslijeđenim od države, OB Karlovac je uložila i dosta vlastitih sredstava. U 2015. godini u uređenje novih odjela uloženo je ukupno 20 milijuna kuna dok novi Odjel neurologije stoji oko 3,5 milijuna. Bolnica je i u programu energetske učinkovitosti tako da će uskoro dobiti novu stolariju, a pritom i manje režijske troškove.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest