Svoje “rješenje problema” s parkiranjem dala NL Volim Karlovac – imaju plan kako vratiti život u Radićevu

Parkirališni kaos na Mažuranićevoj obali

– Držeći se osnovnog postulata da i gradska uprava kao i gradska poduzeća prvenstveno trebaju služiti građanima grada Karlovca a ne za stvaranje ekstra profita, nego primjerenu ostvarenu dobit vraćati u zajednicu, dajemo prijedlog vezano za upravljanje gradskim parkingom, navodi Duško Labus u novom priopćenju u ime Nezavisne liste Volim Karlovac.

Njegova opservacija o “rješavanju problema parkinga” je nastala u, kako kaže, “u svjetlu vraćanja potencijala središta grada, kako kulturnog tako i gospodarskog, a sve u sklopu predstavljene Platforme 047”.

– Snažnom ekspanzijom otvaranja trgovačkih centara u gradu s jedne strane i naplatom parkinga u užem centru grada, naprosto je pogodovano trgovačkim centrima koji svojim besplatnim parkiralištima svakako u prednosti u tom dijelu tržišne utakmice. Novim upravljanjem od strane Grada, omogućujući besplatan parking u centru u kasnim popodnevnim satima, stvorili bi preduvjet obavljanja aktivnosti od kulture, sporta, rekreacije pa sve do trgovine gdje bi se i na taj način pokrenuo interes oko Radićeve koja je bila i trebala bi ponovo postati naša žila kucavica u Zvijezdi, smatra Labus.

Dodaje da bi vraćanjem malih obrta, ugostiteljskih objekata i gospodarskih aktivnosti  Gradu kroz doprinose omogućilo naknadu eventualne koncesijske dobiti koja bi se izgubila davanjem koncesije ili njenim smanjenjem ovisno o obavezama zadnjeg važećeg koncesijskog ugovora.

– Obzirom da nemamo mogućnost uvida u ugovor o koncesiji predlažemo da ukoliko on uskoro ističe, da se preispita uloga grada u daljnjoj dodjeli. Mišljenja smo da bi tu djelatnost trebao preuzeti Grad te tako omogućiti benefite građanima o kojima govorimo. Nismo za ukidanje naplate nego prvo za skraćenje naplate do 17 sati radnim danom, subotom do 120 sati a nedjeljom i praznicima da parking bude bez naplate. Preuzimajući održavanje parkirnih mjesta, a sve u suradnji s gradskim poduzećima mogli bi se koristiti tehnički resursi navedenih poduzeća oko čišćenja, s posebnim naglaskom na snijeg kao i njegov odvoz i održavanja parkinga, pišu još u Nezavisnoj listi Volim Karlovac.

Bitnom poveznicom rješavanja parkinga smatraju i završetak uređenja Mažuranićeve obale koja je evidentni primjer gomilanja automobila na predviđenoj traci šetnice koja je neuređena i neprimjerena za parkiranje, dok nekoliko metara dalje koncesijski parking skoro cijeli dan stoji prazan.

– Analizom priljeva vozila na navedeni dio konstatirano je da 90 posto automobila čine vozila djelatnika Porezne odnosno “nebodera”, kao i uposlenici okolnih trgovina i firmi koji također ne koriste parking ispred Robne kuće. Smatramo da bi upravo navedeni prazni parking mogao zadovoljiti skoro u potpunosti potrebu za parkiranjem, a rješenje naplate tražiti u dogovoru s firmama koje bi osigurale parkirna mjesta za svoje zaposlenike, navodi još Labus uvjeren da bi njihova rješenja stvorila preduvjete za kvalitetnije oživljavanje centra grada.

– Otvoreni smo za svaki prijedlog, pokudu, razmišljanje koje bi potaknulo kvalitetno rješenje te time i na ovaj način doprinjeli postupnom vraćanju centra u njegovu izvornu funkciju, kaže nezavisni Labus.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest