LONDON MARATHON

Karlovčanin Dino Sudac nastupit će na Londonskom maratonu, najvećoj humanitarnoj utrci na svijetu – trči za pomoć slijepim osobama, nadahnula ga je njegova baka

Samo sudjelovanje na ovom prestižnom svjetskom događaju iziskuje i velika sredstva, no bitno je da ona idu u humanitarne svrhe.

Karlovčanin Dino Sudac 23. travnja trčat će poznati Londonski maraton koji tradicionalno okuplja maratonce iz cijelog svijeta, a ima izrazito humanitarni karakter i najveća je humanitarna trka na svijetu. 

Kako je rekao za KAportal ovaj 27-godišnjak, ovo mu je prvi London maraton koji će trčati za VICTA-u, dobrotvornu organizaciju koja pruža podršku djeci i mladima do 29 godina koji su slijepi ili slabovidni, te njihovim obiteljima. 

– Zadnjih godina gledao sam kako moja baka gubi vid i postaje djelomično slijepa. Bez obzira na bolest i dalje nam je nesebično pomagala i davala sve od sebe za cijelu svoju obitelj, činila sve najbolje za nas unatoč poteškoćama. To me nadahnulo da pomognem onima koji se bore s istim izazovima, rekao nam je Dino.

Dodaje kako VICTA smatra da svatko ima pravo na neovisan i ispunjen život. Podrška, savjeti, donacije i aktivnosti VICTA-e omogućuju mladima i njihovim obiteljima da razvijaju vještine i samopouzdanje te pomažu jedni drugima u stvaranju pozitivne budućnosti.

Samo sudjelovanje na ovom prestižnom svjetskom događaju iziskuje i velika sredstva, no bitno je da ona idu u humanitarne svrhe. Dini, ovom predanom sportašu od malih nogu su da ostvari svoj san već pomogli brojni prijatelji, poznanici iz Karlovca, Hrvatske ali i ostalih krajeva svijeta a možete i vi jednostavno preko ove platforme – https://2023tcslondonmarathon.enthuse.com/pf/dino-sudac.

– Vaše donacije, bilo velike ili male, imat će velik utjecaj u transformiranju života djece i mladih, rekao nam je Dino. 

Podržite ga! 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest