Plaščani, uz poduku o obnovljivim izvorima energije, dobivaju, prvi u županiji, dvije solarne klupice

Dvije solarne klupice, na kojima će se moći odmoriti, napuniti mobitel i besplatno surfati, prve takve u županiji, dobit će stanovnici Plaškog. Bit će to zahvaljujući projektu Turbine promjena Zelena klupica, predstavljenom na današnjoj pressici.

U idućih godinu dana Udruga će, zajedno s Općinom, raditi na poticanju korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te ekološkog razmišljanja zahvaljujući potpori Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond je za projekt Turbine, vrijedan 142.750 kuna, osigurao 80 posto sredstava, a bit će provođen do 30. studenog 2016.

– Svako ulaganje u našoj općini je dobrodošlo, a ovo je peti projekt koji provodimo s Turbinom promjena u Plaškom. I nakon njegova završetka ostat će građanima na korištenje ove klupe, koje će biti postavljene u parku, rekao je načelnik Općine Pero Damjanović.

Solarne klupe u Plaškom će biti postavljene u ožujku, a na njima će se moći sjediti, napuniti mobitel ili besplatno surfati Internetom. Pri tom se za nadati da će klupe ostati neoštećene puno duže no što je to uspjelo solarnom stablu u Karlovcu.

Nakon što je na njemu, samo pet dana nakon što je, 25. studenog, postavljeno, zapaljena žica punjača, sada su kablovi iščupani, a na klupi napisano “Heroj a ne izdajnik A. Lepej”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest