DETALJI ZLOČINA

Ubio čovjeka u Varaždinu, s autom došao u Karlovac i prodao njegove stvari za 545 eura: “Pokrao je i vlastitog oca, čovjeka u invalidskim kolicima…”

‘Krade gdje god stigne. Ali nismo očekivali i da je kadar ubiti‘, rekli su za Jutarnji list sugovornici koji poznaju Kristijana S.

Prošlog petka je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, konačno pokrenulo istragu protiv osumnjičenog 44-godišnjaka Kristijana S. kojeg se tereti za dva kaznena djela – točnije za teško ubojstvo iz koristoljublja te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja.

Ponovimo kako je Kristijan S. iz Donjeg Cubinca ubio iz automatske puške Željka Hatlaka (57) u prijepodnevnim satima 24. veljače ove godine u njegovoj kući u Varaždinu. Učinio je to nakon što se dobro informirao o vrijednim stvarima koje Hatlak posjeduje pa je zločin počinio iz koristoljublja.

Nakon što je u Hatlaka ispalio više hitaca iz ilegalne puške, sakrio je njegovo tijelo u podrum. Potom se bacio u akciju.  Automobilom Željka Hatlaka marke Citroen C5 Stančić dovezao se i u Karlovac, gdje ga je u vrlo neurednom stanju parkirao na parkiralištu jedne stambene zgrade u ulici Marka Marulića.

Organizirao je i prijevoz veću količinu otpadnog željeza i traktora iz dvorišta kuće. Stvari je organizirano prevezao u okolicu Varaždina u jednu tvrtku koja mu je za otkup svega dovezenog isplatila novac. Koliko? Smiješnih 545 eura koliko je u konačnici za ubojicu, sudeći prema svemu, bio vrijedan pokojnikov život.

Kristijan S. se od ranije nalazi u istražnom zatvoru koji mu je odredio sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u drugom postupku koji se također vodi protiv njega.

Sugovornici Jutarnjeg lista koji poznaju njegove životne (ne)prilike o osumnjičenom nemaju riječi hvale.

– Krade gdje god stigne. Ali nismo očekivali i da je kadar ubiti, rekli su sugovornici ustvrdivši i da je pokrao i vlastita oca, čovjeka u invalidskim kolicima, dok je bio u bolnici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest