UČENJEM DO KONKURENTNOSTI

Tjedan cjeloživotnog učenja u karlovačkom Učilištu Praxis: Besplatnu edukaciju vodio PR stručnjak Krešimir Macan

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine

Karlovac se također pridružio Nacionalnoj kampanji “Tjedan cjeloživotnog učenja”. Karlovačko Učilište Praxis organiziralo je za sve zainteresirane osobe besplatnu edukaciju pod vodstvom PR stručnjaka Krešimira Macana. Učilište Praxis događaj organizira zajedno s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, nositeljem nacionalne kampanje. Sedamnaestu godinu zaredom, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, građani imaju priliku sudjelovati na besplatnim predavanjima, radionicama, okruglim stolovima i sličnim događanjima u cijeloj Hrvatskoj.

– Samo neprekidnim učenjem povećavamo svoju konkurentnost, zapošljivost i uključujemo se u sve aspekte društvenog života, ojačavamo samopouzdanje, razvijamo kreativnost, a posebno u Učilištu Praxis komunikacijske i prezentacijske vještine koje se prema istraživanjima naglašavaju kao sve važnije vještine kvalitetnih zaposlenika, istaknula je ovom prilikom ravnateljica Učilišta Praxis, Karolina Horvatinčić.

Za današnju edukaciju iskazan je velik interes što ukazuje da jača svijesti građana kako je upravo cjeloživotno učenje odgovor na izrazito dinamične promjene u brojnim segmentima društva i svakodnevnoga života, uključujući i promjene na tržištu rada te da se, unatoč svim okolnostima, može i treba cjeloživotno učiti i obrazovati.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest