ATRAKTIVAN PROGRAM

Druga “Noć tvrđava” održava se 5. svibnja diljem Hrvatske i susjedstva – nositelji projekta su Šibenik i Karlovac

U okviru projekta Fortitude, čiji su nositelji na području Hrvatske Šibenik s Tvrđavom sv. Mihovila i Karlovac sa Starim gradom Dubovcem, uz utvrde u BiH (Kastel u Banjaluci) te Crnoj Gori (Stari grad Bar), u petak 5. svibnja održava se druga po redu Noć tvrđava, kojoj će se priključiti i brojne druge utvrde, gradine i dvorci diljem Hrvatske i susjedstva.

Danas je na Starom gradu Dubovcu predstavljen i program, koji započinje svojevrsnim spajanjem grada s utvrdom, odnosno Zvijezde sa Starim gradom uz tematsku turu Udruge turističkih vodiča Bastion “Od utvrde do utvrde” koja kreće u 16:30 ispred Paviljona Katzler i, kao i svi ostali programi, besplatna je za sve zainteresirane.

Stari grad u “Noći tvrđava” i ove će godine biti prigodno osvijetljen, a od 18 sati bit će besplatan ulaz u Branič kulu i vidikovac. Posjetitelje očekuje i izložba viteških oklopa te izložba 13 hrvatskih muzeja pod nazivom “1903. u Hrvatskoj”, a dočekat će ih i kostimirani srednjevjekovni stanovnici dubovačke gradine.

Tu su i dvije zanimljive radionice prvenstveno namijenjene najmlađima – u 18:30 sati “COOLturni Dubovac grad” koju provodi Društvo Naša djeca, a u sklopu koje će djeca izrađivati srednjevjekovne štitove, krune i nakit, a od 19:30 pričaonica i kreativna radionica Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića “Prehlađeni zmaj” uz radionicu izrade zmaja. 

Tijekom večeri, u 19, 20 i 22 sata, posjetitelji će moći uživati u predstavi “Ana Katarina” u izvedbi Ane Vilenice. Predstava se temelji na životu Ane Katarine Frankopan Zrinski i njenoj tragičnoj sudbini. 

U 20:30, pak, vrijeme je za još jedan koncert klasične glazbe Glazbene škole Karlovac. Već smo naviknuli na njihove prekrasne koncerte na brojnim lokacijama diljem grada, a ovog puta na rasporedu su “Rane skladbe renesanse i baroka”, koje će biti i izvođene na instrumentima iz tog razdoblja – tako će publika moći uživati i u zvukovima originalnog čembala.

Na službenim stranicama manifestacije zasad još među sudionicima nema drugih utvrda iz Karlovačke županije, no vjerujemo da će se poneka od njih ipak priključiti ovoj vrlo atraktivnoj manifestaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest