OKTANSKI SPEKTAKL

Završen prvi dan WRC Croatia – velika borba Neuvillea i Evansa za prvo, a Tanaka i Lappija za treće mjesto!

Belgijski vozač Thierry Neuvielle sa suvozačem Wydaeghom ima najviše razloga za zadovoljstvo nakon uzbudljivog prvog dana WRC Croatia 2023. Nakon osam brzinskih ispita on je vodeći na ljestvici, no minimalan zaostatak ima Britanac Elfyn Evans sa suvozačem Martinom koji zaostaje tek 5,7 sekundi!

Malo iza njih vodi se i velika borba za treće mjesto, u kojoj Estonac Tanak trenutačno ima okruglih 30, a Finac Lappi 33,4 sekunde zaostatka za vodećim. 

Još je 12 brzinskih ispita do kraja pa se puno toga može izmijeniti no u ovom trenutku ostali vozači top klase su u većem zaostatku. Predvodi ih Francuz Ogier koji bi imao sjajan dan da nije bilo drugog brzinskog ispita u kojem je imao velikih problema i “navukao” veliki zaostatak koji je uspio smanjiti, ali i dalje iznosi velikih minutu i 23 sekunde. Blizu dvije minute zaostatka imaju Japanac Katsuta i Francuz Loubet, a čak 2 minute i 40 sekundi zaostaje prošlogodišnji pobjednik, Finac Rovanpera, koji je također imao velikih problema na drugom brzinskom ispitu. 

U WRC 2 poretku na prvom mjestu zasad je Francuz Rossell, a u JWRC klasi za mlade vozače nakon prvog dana najbolji je Irac Creighton.

Zaista izvanredan dan imao je naš Željko Magličić sa suvozačem Ivanom Poljakom. Nakon prvog dana i osam brzinskih ispita na vrlo dobrom su 38. mjesto, a pritom su najbolji od hrvatskih vozača!

Subotnji dan počinje s dva ranojutarnja brzinska ispita u Karlovačkoj županiji – već u 07:54 kreće prvi ispit na relaciji Kostanjevac – Petruš Vrh, a u 09:05 Vinski Vrh – Duga Resa. Potom se rally karavana najboljih svjetskih vozača seli u Primorsko-goransku županiju na brzinske ispite Ravna Gora – Skrad i Platak, a u poslijepodnevnim satima na rasporedu su druge vožnje na istim lokacijama. U našoj županiji brzinski ispiti startaju u 15:54 (Kostanjevac – Petruš Vrh) te u 17:05 (Vinski Vrh – Duga Resa). 

Vrijedi napomenuti da će oba brzinska ispita Vinski Vrh – Duga Resa izravno prenositi i Hrvatska televizija.

Prvi dan obilježio je i ogroman broj navijača iz praktički cijele Europe, a za sutra se očekuje – još veća posjeta!

(foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest