NADARENI UČENICI

Odličan početak državnih natjecanja za naše učenike i učenice – osvojili već pet prvih nagrada, a jedan dječak čak dvije!

Zasad po dvije titule imaju Glazbena škola Karlovac i OŠ Mahično, a jednu Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin.

Počela su državna školska natjecanja, na kojima posljednjih godina učenici i učenice iz Karlovca i Karlovačke županije postižu vrlo dobre rezultate. Ako se po jutru dan poznaje i ova će godina biti takva, štoviše već bi se i sada mogla proglasiti uspješnom, jer naši su učenici već osvojili tri titule najboljih u Hrvatskoj te još dvije prve nagrade (s ukupnom drugim rezultatom).

Posebno je zablistao učenik petog razreda OŠ Mahično Sergej Starešinčić koji je osvojio čak dvije titule državnog prvaka! On je, naime, osvojio prva mjesta na državnim natjecanjima iz informatike – područje Algoritmi (C++) te iz matematike! Zaista rijedak i lijep uspjeh. Na informatičkom natjecanju Sergejeva mentorica bila je Daniela Orlović, a na matematičkom Sara Beljan.

Državnu prvakinju iz matematike ima i Ogulin, i to među maturantima i maturanticama srednjih škola – u B varijanti natjecanja najbolja u državi bila je Lucija Stipetić iz Gimnazije Bernardina Frankopana. Njena mentorica je Ivanka Matešić.

Od dosad završenih natjecanja dvije su prve nagrade osvojili i učenici Glazbene škole Karlovac. U natjecanjima mladih glazbenika prvu nagradu osvajaju svi koji pređu visoku granicu od 98 bodova (od mogućih 100) po ocjeni stručnog povjerenstva, a to je uspjelo Josipu Beketiću (bisernica, mentor Jasmin Ramić, klavirska pratnja Ognjen Gravora) te Mateji Maljevac (orgulje, mentorica Anita Kaić Poslek). Oboje su ukupno imali drugi najbolji rezultat u državi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest