VRIJEDNA SREDSTVA

Kako do sredstava Fonda za energetsku učinkovitost? U pripremi brojni programi koji će biti objavljeni do kraja godine

Programima Fonda nastoji se poticati regionalnu i lokalnu samoupravu na aktivnosti koje podržavaju zeleni rast i cirkularnu ekonomiju.

– Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održao je radionicu s predstavnicima gradova i općina, komunalnih društava te javnih ustanova za zaštitu prirode na temu javnih poziva i natječaja koje je Fond kreirao za ovu godinu, a koji su prije svega usmjereni na jedinice lokalne samouprave, tvrtke i građane, javljaju nam iz Karlovačke županije.

Sve prisutne pozdravila je županica Martina Furdek Hajdin.

– Vjerujem da će današnja radionica dati odgovore na sva pitanja koja bi inače bila usmjerena prema Fondu, a na ovaj način će svi dionici sustava na vrijeme imati sve potrebne informacije, kazala je županica.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen osvrnuo se na dobru dosadašnju suradnju Karlovačke županije i Fonda:

– To ne demonstrira samo brojka od oko 40 milijuna eura nacionalnih te oko 44 milijuna eura sredstva iz EU fondova koja su odobrena za brojne projekte gospodarenja otpadom, zaštite prirode, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Programima Fonda nastoji se poticati regionalnu i lokalnu samoupravu na aktivnosti koje podržavaju zeleni rast i cirkularnu ekonomiju. Jedna od korisnih informacija na radionici svakako je bila ta da Fond na jesen ponovno planira objavu javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća koja će građanima omogućiti smanjenje troškova u kućanstvu.

Sve informacije o javnim pozivima i natječajima bit će pravovremeno dostupne na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest