drugi dan

Folkloraši MFF-a jučer oduševili Dugorešane, a Karlovac njih: “Ovo je mali grad s velikim srcem!”

foto: Silvijo Selman

Zbog lošeg vremena cjelovečernji koncert svih grupa predviđen u Ozlju za danas, odgođen je za četvrtak, 6. srpnja

Uspješno je okončan jučerašnji drugi dan Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu. Folklorne grupe iz Gruzije, Indonezije, Burundija, Turske, Španjolske i Sjeverne Makedonije prijepodne su proveli u Slatkovodnom akvariju Aquatika. Istovremeno njihovi su voditelji održali sastanak, javili su organizatori.

Navečer ispred Zorin doma u Karlovcu nastupale su Sj. Makedonija i Španjolska koje su se potom pridružile ostatku grupa koje su u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa održale dvoipolsatni koncert.

Zbog najavljenog lošeg vremena došlo je do promjene u programu za današnji dan. Cjelovečernji koncert u Ozlju odgađa se za četvrtak, vrijeme i lokacija (gradsko kupalište Slava Raškaj u 20:30 sati) ostaju nepromijenjeni.

Nastup Indonezije i Burundija u Karlovcu bit će u Zorin domu od 19 sati.

Evo kakvi su dojmovi gostiju s jučerašnjeg dana.

-Bilo je uzbudljivo nastupati pred tako punim gledalištem. Vidjeli smo da vaši ljudi stvarno vole folklor i kulturu. Nevjerojatno, hvala svima koji organiziraju ovaj festival. Ovu su samo neke od reakcija voditelja folklornih grupa koji su s predstavnicima Međunarodnog festivala folklora drugoga dana 24. MFF-a Karlovac održali sastanak u Hotelu Srakovčić.

– Ovo je mali grad s velikim srcem. Organizacija ovakvog festivala i s ovakvo mnogobrojnom publikom… dajem peticu, rekao je Zani Memedi, voditelj folklornog ansambla “Jahi Hasani” iz Sj. Makedonije.

U ocjeni prve večeri pridružili su mu se i Ucha Jordania i Dadu Phirtskhalaishvili iz Gruzije, Asiha Maya Sari, Sekar Purnagati Wayan i Adytiyas Bagus Sapturo iz Indonezije, Angel Martinez Quesada i Iris Martinez Buesa iz Španjolske, Ünal KILIÇ i plesačica Şevval Topaloğlu iz Turske i Emmanuel Sadiki iz Burundija.

-Drago nam je što možemo ovdje prestaviti svoju kulturu. Karlovački festival posebno je interesantan i zbog Okusa svijeta i mogućnosti isprobavanja tradicionalnih jela, naglasili su svi.

Osim za razgovor i razmjenu iskustava bila je ovo prilika i za razmjenu darova.

U isto vrijeme s druge strane obale, plesači su posjetili Slatkovodni akvarij Aquatiku i ako je suditi po fotografijama, odlično su se zabavili.

Kiša navečer nije uspjela pokvariti nastup grupe iz Španjolske i Sjeverne Makedonije ispred Zorin doma u Karlovcu. Ipak u Dugoj Resi je koncert svih grupa održan “pod krovom” Pučkog otvoreno učilišta koje je ponovo bilo odličan domaćin. Uvijek izvrsna dugoreška publika uživala je u dvoipolsatnom programu u kojem su uz spomenute dvije grupe, nastupale i grupe iz Gruzije, Burundija, Turske i Indonezije.

Treći dan festivala, utorak, 4. srpnja, zbog vremena donosi promjene u rasporedu. U kazalištu Zorin dom od 19 sati nastupaju Indonezija i Burundi dok je cjelovečernji koncert svih grupa u Ozlju odgođen za četvrtak, 6. srpnja. Tada će grupe od 20:30 sati nastupati na gradskom kupalištu.

Dio utorka prijepodne grupe će provesti u Nikola Tesla Experience centru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest