Šokantne izjave vjeroučitelja u Gimnaziji o pobačaju punile novinske stupce – učenici mu na Facebooku stali u obranu

Učenici sa svojim vjeroučiteljem

Nakon što su kontroverzne izjave vjeroučitelja u karlovačkoj Gimnaziji Tomislava Šegine napunile i novinske stupce, na Facebooku je osvanula grupa potpore vjeroučitelju.

Večernji list je, podsjetimo, pisao o pismu gimnazijalca koji je profesorovo izlaganje na katoličkom vjeronauka nazvao skandaloznim, a radi se o tvrdnjama vezanim za pobačaj i medicinski potpomognutu oplodnju. Gimnazijalac je naveo da profesor tvrdi da se fetusi i embriji nakon pobačaja koriste za proizvodnju kozmetike i lijekova, te rekao da “pobačaj” rade samo promiskuitetne žene, a ne žene koje se nalaze u situaciji u kojoj nisu u mogućnosti roditi i uzdržavati dijete”.

Šegina se, piše Večernji, pak branio da je samo odgovarao na pitanje učenice o slučaju za koji je čuo da s dogodio u SAD-u, te tvrdi kako nikad nije izjavio da na pobačaj idu samo promiskuitetne žene. Slučaj je završio na Agenciji za odgoj i obrazovanje koja će izvršiti provjeru putem stručno – pedagoškog nadzora dok su se u obranu vjeroučitelja uključila djeca.

– Jedan od najobjektivnijih profesora ako i ne najobjektivniji profesor Gimnazije Karlovac i pouzdano mogu reći da nikad nije izjavio takvu nekakvu tvrdnju. Moramo mu dati podršku jer nažalost u našoj “predivno” uređenoj državi punu “objektivnih i nepristranih” novinara. Još jedan razlog da mu moramo pružiti podrsku je taj sto se nd zna tko je napisao, nema dokaza za takve izjave i svi znamo na što su ljudi spremni ma kakav banalan bio razlog za osvetu ili nesto gore, napisao je autor Facebook stranice koja je do sada prikupila 365 “lajkera”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest