U prijedlogu županijskog proračuna mislili da je tiskarska greška – nije, zbog zdravstva gotovo duplo veći

Anton Radman (HSP AS) vjeruje da Županiju iduće godine, zbog niza nepoznanica, očekuje nekoliko rebalansa proračuna, dok Stjepan Mikulandrić (SDP) zamjera vladajućima izostanak pristupa koji bi imao više kreacije i u njoj projicirao projekte kojima bi mogli povući sredstva iz drugih izvora.

Da bi bilo više kreacije kad bi bilo više novca, pa obveze koje stižu s državnog nivoa pratile i financije, uzvratila mu je Marija Jelkovac (HDZ), a dožupan Josip Šafar (HDZ) nastavio, kazavši da županije već sad teško obavljaju sve poslove koje im država spušta “vjerujući da će odumrijeti kao i male općine jer nemogućnost obavljanja poslova povlači i teoriju nesposobnosti obavljanja poslova.”

– Ako se ovakva politika prema jedinicama regionalne samouprave nastavi i dalje, to će dovesti do apsolutnog povećanja proračuna, a u pravom smislu riječi do njegovog siromašenja te slabljenja županija kao jedinica regionalne samouprave, primjetio je Šafar.

Da možda vode raspravu koja nije potrebna, primjetio je Boris Ožanić (SDP).

– Razmijem dožupana i Mikulandrića. Možda ćemo za dva tjedna morati sve mijenjati i raspravljati o tome. Zato bih molio da takve rasprave uopće ne vodimo jer će to vrlo brzo biti promijenjeno, poručio je, naglasivši da bi na sjednicama Županijske skupštine trebali biti i saborski zastupnici jer “kako će u Saboru zastupati županiju ako ne znaju koji su joj problemi”.

Oni na sjednice, po riječima predsjednika Željka Bokulića, bivaju pozivani, dostavljeni su im materijali, a hoće li doći ili ne, nije na Skupštini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest