Kakvu Zvijezdu Karlovčani žele? Zagrebačka tvrtka napravila analizu kao uvod za javnu raspravu u siječnju

Kakvu Zvijezdu Karlovčani žele, koje sadržaje i infrastrukturu žele imati u sada zapuštenoj i devastiranoj povijesnoj jezgri grada, pitanja su na koja je neke odgovore dala analiza rezultata ankete i radionica o Urbanističkom planu uređenje Zvijezde (UPU) provedenih proteklih mjeseci.

Dobar temelj za raspravu

Analiza je dobar temelj za javnu raspravu koja bi trebala biti održana u siječnju 2016. godine. Analizu je napravila zagrebačka tvrtka Karzen i Karzen, dok daje odgovore na pitanja, kako se navodi, Što? i Gdje?, Tko? i Kako? Jedino što je izostalo, a možda će i to jednog dana doći na red, odgovor na pitanje – Kada?

Opsežni dokument obuhvaća osam točaka, od postizanja konsenzusa javnosti u oživljavanju Zvijezde, stambenog pitanja, obnove bedema i šančeva, zelenih površina, pitanja konzervatora i rješenja, prometa, namjene pojedinih zgrada i oživljavanja javnih prostora – trgova i ulica. 

Obrađeni prikupljeni podaci

Podaci su prikupljani, osim na radionicama i tribinama, putem ankete na webu Grada Karlovca, pismenim prijedlozima i pojedinačnim razgovorima s Karlovčanima.

Analiza je opsežna i sigurno će biti dobar uvod u javnu raspravu za koju se očekuje da će se uključiti velik broj građana, udruga civilnog društva i institucija. U cijelosti je možete pročitati OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest