UZ UREDBU VLADE

Do kraja godine Vodovod i kanalizacija Karlovac bit će jedinstveni isporučitelj vodnih usluga u Karlovačkoj županiji – pripajaju mu se sve lokalne tvrtke

Podsjetimo, uredba o uslužnim područjima stupila je na snagu 15.7.2023., a rok za pripajanje je 6 mjeseci, odnosno 15.1.2024. godine.

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac bit će jedinstveni isporučitelj vodnih usluga na području Karlovačke županije pa će mu se tako pripojiti tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, Komunalno Duga Resa, Komunalno Ozalj, Komunalac d.o.o. Slunj, Vode Krašić, Vodovod i odvodnja Vojnić d.o.o., dok je Lasinja već pripojena prošle godine.

Danas je održan uvodni sastanak s čelnicima gradova i općina te direktorima javnih isporučitelja vodnih usluga o pripajanju tvrtki u skladu s Uredbom Vlade RH o uslužnim područjima. Na njemu je bila karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, a održan je u prostorijama Grada Karlovca na inicijativu gradonačelnika Damira Mandića.

Podsjetimo, uredba o uslužnim područjima stupila je na snagu 15.7.2023., a rok za pripajanje je 6 mjeseci, odnosno 15.1.2024. godine.

Osim što je spajanje isporučitelja vodnih usluga zakonska obveza, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, ono će donijeti i učinkovitije poslovanje, kao i ujednačavanje cijena i kvalitete usluga na cijelom području. Između ostalog, razgovaralo se i o materijalnim pravima zaposlenika u vodno-komunalnim tvrtkama, te je zaključeno da, obzirom na specifičnost posla, moraju imati primjerene plaće i motivaciju da ostanu u tvrtkama.

– Svjesni smo da ima puno otvorenih pitanja, od podružnica u gradovima do kapitala tvrtki koje se spajaju i lokalnih vodovoda, a rješenja ćemo tražiti zajednički, u duhu povjerenja i odgovornosti. Pozivam sve na suradnju kako bi se cijeli postupak proveo što kvalitetnije, na zadovoljstvo svih uključenih, a posebno stanovnika gradova i općina na našem uslužnom području, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Županica Martina Furdek Hajdin ocijenila je kako je ovaj sastanak pokazao da dogovor nije daleko, te poručila da je dovoljno vremena da se cijeli postupak spajanja napravi onako kako treba i postave standardi koji će vrijediti i u budućnosti.

Na ovom sastanku dogovorene su i daljnje aktivnosti i sastanci u narednom razdoblju te način praćenja i provedbe postupka pripajanja isporučitelja vodnih usluga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest