ŠTO SE DOGODILO?

Policija istražuje navodni pokušaj otmice učenica na Turnju! Roditelji zabrinuti, ravnateljica: Svi su upozoreni, čekamo što će policija utvrditi

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Što je policija dosad utvrdila doznat ćemo kad nam odgovore na upit, dok je ravnateljica za KAportal potvrdila da je slučaj prijavljen policiji.

Što se dogodilo u blizini autobusnog stajališta na Turnju ovog tjedna, predmet je policijske istrage, a kako doznajemo, radi se o navodnom pokušaju otmice više učenica OŠ Turanj.

Ravnateljica Snježana Žunac je cijeli slučaj prijavila policiji, te roditeljima djece proslijedila sljedeću poruku, a kako bi bila obaviještena o događaju i na dodatnom oprezu:

Poštovani roditelji, javljam vam se vezano uz ovotjedne događaje navodnog pokušaja otmice naših učenica u blizini autobusnih stajališta i to blizu njihovih adresa stanovanja. Policijski izvid je u tijeku i mi smo konstantno u kontaktu s njima. Škola čini sve kako bi vaša djeca bila zaštićena u prostorima škole i u njezinoj neposrednoj blizini. 

Molim vas da s djecom razgovarate o načinima samozaštite, o potrebi da budu u grupi s ostalom djecom te da dojavljuju u školi svaku sumnjivu situaciju. Policija provodi svoje postupke i o daljnjem će nas izvještavati. Svi zajedno moramo biti oprezniji u ovim zahtjevnim vremenima. Srdačno vas sve pozdravljam i molim da ovu obavijest proslijedite svim roditeljima, stoji u poruci Snježane Žunac. 

Što je policija dosad utvrdila doznat ćemo kad nam odgovore na upit, dok je ravnateljica za KAportal potvrdila da je slučaj prijavljen policiji. Od roditelja doznajemo da su jako zabrinuti za sigurnost svoje djece i također iščekuju što će reći policija.

– O čemu se radi još ne znam, policija radi svoj posao. Ono što sam mogla napraviti kao ravnateljice je i da se podigne nivo sigurnosti u školi. Ne znam što je konkretno bilo i što se dogodilo, mjere su poduzete, čekamo rezultate policijske istrage. Roditelji su obaviješteni o svemu, razgovara i s djecom, da budu u grupama, kaže nam ravnateljica Žunac.

Ravnateljica nam je rekla da ne treba dizati paniku i stanje neke psihoze, ali bitno je da se na vrijeme reagiralo, a ne treba sumnjati da će i policija povećati svoju nazočnost u blizini škole a valjda uskoro imati i konkretnijih saznanja što se dogodilo. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest