EUROPSKI PROGRAM

U okviru programa Erasmus karlovačke osnovne škole Dubovac i Banija posjetile učiteljice iz Slovenije

Po riječima sudionica, suradnja je bilo vrlo uspješna te će se nastaviti i u sljedećoj godini.

Karlovačke osnovne škole Dubovac i Banija bile su domaćini učiteljicama iz susjedne Slovenije u okviru Erasmus programa (EU) koji sadrži i program mobilnosti s nazivom “Job shadowing”. Program, objasnila je prof. Snježana Marković Zoraja, sudionicima nudi priliku da upoznaju obrazovne ustanove u drugoj državi.

– Program je osmišljen da učitelji sudionici komuniciraju s kolegama i stručnjacima, upoznaju nove i suvremene metode rada te su jedinstvena prilika za stjecanje međunarodnog iskustva i širenje profesionalnih horizonata, kaže nam.

23. listopada slovenske učiteljice posjetile su OŠ Dubovac gdje su za njih radionice pripremile Snježana Marković-Zoraja, Kristina Fratrović i Maja Lukić-Puškarić.

Tematski dan u OŠ Dubovac bio je primjena GLOBE programa u kurikulu predmeta Biologija, Matematika, Informatika i Povijest. U radionicama su gošće iz Slovenije mogle pratiti rad s učenicima na terenu (biološka istraživanja, GLOBE, sunčeva energija, primjena matematike u prirodoslovnim predmetima). U radionicama u učionici, pokazan je primjer primjene informatike i povijesti u prirodoslovnim predmetima i istraživanjima.

Dan kasnije slovenske učiteljice posjetile su OŠ Banija gdje su za njih radionice pripremile Ankica Veseljić i Andrea Gašparović.

Tematski dan u OŠ Banija bio je provođenje Elementary GLOBE programa iz područja hidrosfere u nastavi Prirode i društva gdje su učenici 4.razreda mjerili temperaturu, kiselost i prozirnost vode te su određivali prisutnost otopljenih tvari u vodi.
Drugi dio aktivnosti u OŠ Banija bilo je izvođenje izvannastavne aktivnosti GLOBE gdje su učenici pokazali primjenu GLOBE protokola iz područja hidrosfere u nastavi kemije i biologije, a zatim je prikazan unos podataka u GLOBE bazu podataka.

Po završetku boravka u Karlovcu, učiteljice iz Slovenije, posjetile su slatkovodni akvarij Aquatiku. Po riječima sudionica, suradnja je bilo vrlo uspješna te će se nastaviti i u sljedećoj godini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest