CARDS&SLAVS

Karlovačka ekipa mladih poduzetnika na Infogameru predstavlja svoju društvenu igru, dogovorili i ekskluzivnu distribuciju s HG SPOT-om

- Do danas je preko tisuću kupaca udomilo Cards&Slavs, a naš tim je u ljeto 2023. izbacio novu verziju koja sadrži preko 100 novih kartica, kaže nam Dino.

Društvena igra Cards&Slavs predstavljena je na najvećem europskom sajmu video i društvenih igara Infogamer u Zagrebu, no zanimljivo je da iza te uspješne priče stoji ekipa mladih Karlovčana. Troje mladih poduzetnih ljudi, Matea, Dino i Tomislav ispričali su za KAportal o čemu se radi i kako je ova igra nastala, te koji su im daljnji planovi.

– Naša priča je počela je ne tako davne 2017. godine kada je naš tim boravio u Kanadi i prvi put se susreo s engleskom inačicom Cards Against Humanity-a. Po povratku u Karlovac, englesku verziju više nismo mogli igrati s cijelim društvom jer većina nije dovoljno dobro govorila engleski, te je igra izgubila svoj smisao. Jedina opcija bila je kreirati sadržaj na hrvatskom i vidjeti kako će društvo reagirati. Krajem ljeta 2020., nakon 6 mjeseci provedenih u izolaciji zbog korone, Cards&Slavs je poprimio oblik “proizvoda”, rekao nam je Dino.

Prve prednarudžbe za ovu društvenu igru krenule su u prosincu 2020. Iako je period prednarudžbi, kaže nam, trebao trajati do kraja siječnja 2021., svi primjerci su razgrabljeni u rekordnom roku, a svi koji su je uspjeli dobiti igru su mogli isprobati već u veljači. 

– Do danas je preko tisuću kupaca udomilo Cards&Slavs, a naš tim je u ljeto 2023. izbacio novu verziju koja sadrži preko 100 novih kartica, kaže Dino.

O čemu se uopće radi? To je društvena igra, odnosno karte s pitanjima i odgovorima u kojoj jedan igrač postavlja pitanje s crnih kartica, a ostali odgovaraju najsmjesnijim odgovorom s bijelih kartica. Igra je nastala na temelju svjetskog klasika CardsAgainst Humanity.

Ovog tjedna, Cards&Slavs se predstavlja na Infogamer sajmu u sklopu štanda HG SPOT-a u paviljonu 9 s kojim je karlovačka tvrtka dogovorila eksluzivnu distribuciju. Cards&Slavs imat će “giveaway” termine u sklopu Inogamera gdje posjetitelji mogu osvojiti primjerak ove igre. Termini su petak u 18 sati, subota 19 sati i nedjelja 18 sati. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest