Uoči blagdana pojačan promet na karlovačkim ulicama – “uska grla” tržnica, Ujevićeva i Mačekova

Predblagdansko vrijeme i potrošačka groznica ponovno će na ulicama grada napraviti veliku gužvu pa policija, uz sve ostale upute o pridržavanju propisa i oprezu na cesti, daje i konkretna rješenja za vozače u Karlovcu.

– U dane koji prethode blagdanima (24. i 31. prosinca, te 5. siječnja) izbjegavajte dolazak vozilom u zonu gradske tržnice u Karlovcu, odnosno ulice Trg Josipa Broza Tita – Ivana Meštrovića – Tina Ujevića – Vladka Mačeka, kažu u policiji.

Iako nije petak, gužve u ovim ulicama su već danas itekako prisutne, dok se promet odvija usporeno sa zastojima.

Policija pak preporuča da odlazak u veće kupovine građani planiraju u poslijepodnevnim satima, da izbjegavaju dolazak vozilom u uže zone vjerskih objekata na Badnju večer kao i u zone organiziranih dočeka Nove godine.

– Brzinu kretanja vozila prilagodite uvjetima povećanog kretanja pješaka i biciklista, posebno u zonama trgovačkih centara, gradske tržnice i užeg gradskog središta. Budite strpljivi i tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu posebno prema osobama treće životne dobi. Izbjegavajte korištenje stražnjih svjetala za maglu u uvjetima gustog gradskog prometa. Vodite računa o pravilnom zaustavljanju i parkiranju radi izbjegavanja stvaranja zastoja ili narušavanja protočnosti prometa odnosno dovođenja u opasnost ostalih sudionika u prometu, posebno pješaka i biciklista. Vodite računa o protočnosti prometa i ne ulazite vozilom u raskrižje, posebno rotor, ukoliko iz njega nećete moći pravovremeno izaći, nabrojali su u policiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest