super ideja

Jedinstvena inovacija na imanju za ruralni turizam na Kordunu: “Dok moji gosti pune baterije u jacuzziju, njihovi limeni ljubimci svoje pune na parkingu”

Prema svemu sudeći ovo je jedna od rijetkih ruralnih kuća za odmor koja će ovu uslugu pružiti svojim gostima, ali trenutno i jedini punjač za električna vozila na potezu Karlovac - Plitvice.

Na hrvatskim cestama je oko 50.000 vozila na električni pogon, a pretpostavlja se da će se taj broj do 2030. godine udeseterostručiti. Na zapadu su ti trendovi još izraženiji, vidimo to po gostima koji nas redovito posjećuju. Punionice za njihova vozila nisu više rezervirana samo za gradska parkirališta.

Shvatio je to na vrijeme Branislav Musulin, vlasnik ruralne kuće za odmor u Čatrnji na području općine Krnjak, te je ovih dana instalirao punionicu za električna vozila na Kablarovu brdu, točnoj lokaciji na kojoj se nalazi njegova kuća za odmor, koja po toj lokaciji nosi ime.

– Shvatio sam da je sve veći broj gostiju koji nas posjećuju dolaze s vozilima na električni pogon. Kako svaki vlasnik kuće stalno razmišlja o tome kako biti još bolji domaćin i ugoditi gostima, tako je meni palo na pamet da, dok oni uživaju u našoj prirodi i našim specijalitetima, ne moraju brinuti gdje će napuniti bateriju svojega automobila, budući da od Karlovca do Plitvica trenutno nemaju gdje. Od ideje do realizacije nije prošlo puno te smo instalirali punjač. Vjerujem da je to dodana vrijednost našem objektu – kaže nam Branislav.

Prema svemu sudeći ovo je jedna od rijetkih ruralnih kuća za odmor koja će ovu uslugu pružiti svojim gostima, ali trenutno i jedini punjač za električna vozila na potezu Karlovac – Plitvice, uz napomenu da u Slunju najavljuju skoro opremanje brzom punionicom za električna vozila.

Čitava investicija i nije bila tako mala, oko 2.000 eura. Punionica je trofazna i snage 7,5 kW, što znači da po vozilu treba desetak sati da se napuni, što je sasvim u redu, s obzirom na to da za to vrijeme vlasnici vozila ne moraju čekati u nekom od kafića i ispijati kavu, već uživaju u svojem odmoru na Kablarovu brdu. Štoviše, dok oni “pune baterije” na ovom prekrasnom imanju, paralelno svoju bateriju pune i njihovi ljubimci.

O imanju Branislava Musulina koje je prekrasno uredio uz pomoć svoje partnerice Lene Suzić, KAportal je pisao u našoj rubrici “Skriveni raj nadohvat ruke”, reportažu možete pročitati ovdje

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest