KLUB LJUBITELJA POEZIJE

U Karlovcu predstavljena zbirka poezije Josipa Fabine “Ego sum via”: Pjesme idu k meni, a ja samo stojim široke duše i širokog srca

Najavio je i novu zbirku koja bi trebala biti objavljena uskoro

“Pjesme idu k meni, a ja samo stojim široke duše i širokog srca. Inspiraciju dobijem već kad me dijete na ulici pozdravi poželivši mi dobar dan ili kad sretnem pijanca koji leluja cestom – vidim njegovu prošlost i budućnost”, objasnio je u srijedu u Karlovcu Josip Fabina, koji je u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” predstavio svoju zbirku poezije “Ego sum via” u okviru djelovanja Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce”. Zbirka je pisana na hrvatskom i na slovenskom jeziku.

“Ne želim se ponavljati u svojoj poeziji. Pobjegnem u prošlost, u svoje djetinjstvo – svaki pjesnik iznosi dio svoje duše. No, uzalud su moje misli – ljudi o pjesmama trebaju suditi i presuditi. Inspiriram se i dok gledam televiziju ili kad vidim kako se slavi Božić danas u javnosti, već od 1. studenog, a ja sam naučen da Božić slavim od 24. prosinca. Nadahnjuju me i socijalni slučajevi”, dodao je Fabina i naglasio da njegova “duša pripada svijetu”. Najavio je i novu zbirku koja bi trebala biti objavljena uskoro.

Rođen je 1959. godine u Pravutini. Završio je Gimnaziju Karlovac, a potom i Pravni fakultet i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Pisao je za Ozaljski vjesnik i Sportske novosti.

Knjigu “Pravutinski korijeni”, koju je napisao s Nikolom Gojmercem, izdaje 2013. godine, a “Brazde prošlosti” naredne. Tri godine potom izdaje autobiografski roman “Sve moje borbe s moždanim tumorom”, a 2018. roman “Život s Gorupima”. Glavni je urednik revije “Žumberčan”:

Prvu zbirku pjesama, “Poezija o smrti”, izdao je 2019. godine, a 2020. drugu, “Tebi”. Zbirku “Poezija iskrene duše” izdaje 2021., a 2022. knjigu pjesama “Poesia in rosso”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest