Greška u koracima: Ovršeni otac tvrdi da je plaćao alimentaciju za kćeri, ali “na ruke” – sad mu na bubnju traktor i stari BMW

Otac koji je plaćao alimentaciju "na ruke" pa onda ovršen - Goran Kovačević

– Nije istina da nisam bivšoj supruzi plaćao alimentaciju za naše kćeri. Redovito sam joj davao novac na ruke, 2.400 kuna mjesečno sve dok nisam dobio dijete s drugom suprugom, kad sam po dogovoru nastavio davati 1.600 kuna.

Na kraju sam završio na Sudu, a sad ću ostati i bez imovine, rekao je ogorčeni Goran Kovačević iz Slunja, otac kojem je po tužbi bivše supruge Općinski sud u Karlovcu na dražbu stavio pokretnine – BMW 520 iz 1998. godine i 40 godina star traktor Ursus, ukupne procijenjene vrijednosti na oko 40 tisuća kuna.

“Dobri savjetnici”

Nakon našeg napisa o ovom slučaju, Kovačević je došao u redakciju, a kako bi se čula i njegova strana priče, ona, uvjerava nas, o brižnom ocu koji niti jednog trenutka nije zanemarivao svoje dvije kćeri, čak niti nakon razvoda s njihovom majkom.

– Imam plaću od dvije i pol do tri i pol tisuće kuna, jasno je da se s takvim primanjima ne može živjeti uz plaćanje alimentacije koju sam, tome unatoč, redovito plaćao. Međutim, kako novac nije išao preko računa, lako su me izigrali, priča nam Kovačević. Dodaje kako je supruga imala i “dobre” savjetnike, njezinu prijateljicu i na koncu odvjetnika koji je lako zaključio, kaže, “da mogu ići do kraja i utužiti ga za cjelokupnu svotu”.

Boli ga nepravda

– Pitao bih bivšu ima li obraza doći pred moju majku i tvrditi da joj nikad nije dala novac, onaj koji sam ostavljao za nju kad sam po cijele dane bio na terenu i radio. Nakon što je skrbništvo i dodijeljeno majci, djeca su ionako više vremena provodila kod mene i moje majke i nikad im ništa nije falilo, priča nam Goran.

Ogorčen je, kaže, na postupak bivše žene ali i općenito kako se sustav odnosi prema očevima u sličnoj situaciji.

– Znam da nisam jedini koji je ovako završio. Ja sam borac i izvući ću se, ali boli me nepravda, kaže.

Dražba u dvorištu

Javna dražba bit će održana 21. ožujka u dvorištu kuće Kovačevićevih u Slunju. Sud mu je naložio da prisustvuje uredovanju sudskog ovršitelja, te da za isto vrijeme i dan vozila budu na navedenoj adresi. U protivnom mu prijeti novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna kao i u slučaju da onemogući sudskom ovršitelju provođenje javne dražbe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest