Nakon snijega karlovački pločnici puni izmeta zbog neodgovornih vlasnika pasa

Nakon snijega karlovački pločnici puni izmeta zbog neodgovornih
vlasnika pasa

Nakon što se prvi ovogodišnji snijeg otopio došlo je vidjelo koliko se vlasnici pasa u Karlovcu pridržavaju, odnosno ne pridržavaju propisa o komunalnom redu po kojem moraju uklanjati izmet svojih kućnih ljubimaca.

Kako nam je pisao jedan naš čitatelj koji živi na Dubovcu, doslovno je morao “voziti” slalom između razmazanih nakupina na pločniku.

– Problem je što na našim zelenim površinama svi šeću svoje ljubimce, a 99 posto vlasnika ne skuplja za svojim ljubimcem izmet, iako je to po zakonu obaveza, navodi čitatelj.

Osobito mu, kaže, smeta, što su i zelene površine uz dječja igrališta i dječje vrtiće također u istom stanju te predlaže da se na sva dječja igrališta postave znakovi zabrane dovođenja pasa.

– Čak sam nekoliko puta vidio da neodgovorni pojedinci u poslijepodnevnim satima dovode svoje pse u ograđeni dio igrališta dječjeg vrtića na Dubovcu, jer im je to valjda zgodno, da se igraju na pokošenoj travi i pješčaniku, dok se na istim tim površinama u jutarnjim satima igraju djeca.

– Kada će se konačno početi sankcionirati neodgovorni vlasnici pasa te im se naplaćivati zakonom propisane kazne (uvjeren sam da se u Karlovcu mogu na prste jedne ruke nabrojati napisane kazne za taj prekršaj), pita se naš čitatelj.  Dodaje da je nema ništa protiv pasa ali da se ipak mora poštivati red.

– Ako se konačno ne uvede red nećemo biti “grad ugodnog življenja”, kako se volimo često nazivati i Grad koji se ponosi svojim parkovima i šetalištima, već minsko polje puno psećjeg izmeta, zaključuje.

Podsjetimo, još u travnju smo pisali da su komunalni redari odradili dvije akcije kažnjavanja neodgovornih vlasnika pasa. Tada ih je kontrolirano njih 37, od čega je za 15 izdan “obavezni prekršajni nalog”, odnosno kazna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest