Mali Dugorešanin Fran prva beba u karlovačkom rodilištu 2013. godine

Mali Dugorešanin Fran prva beba u karlovačkom rodilištu 2013.
godine

Dječačić Fran Velimirović, kojeg je u 6:34 ujutro na svijet donijela Dugorešanka Kristina Velimirović, prva je beba rođena u rodilištu Opće bolnice Karlovac u 2013. godini. Zdrav i glasan, s 3,980 kilograma i 52 centimetra, nadaju se svi, najava je još jedne uspješne godine za rodilište, uz, naravno, što više onog najljepšeg posla – novih poroda.

Već po tradiciji, majci je točno u podne čestitao i darivao je karlovački gradonačelnik Damir Jelić, čija je želja, dakako, također identična – što više zdrave i vesele novorođenčadi u 2013. godini.

A, protekla godina donijela je vrlo dobre rezultate i velik pomak u odnosu na godinu prije. U Općoj bolnici Karlovac tako je obavljeno 950 poroda (u 2011. bilo ih je 881), pri čemu su četiri žene na svijet donijele blizance pa su ukupno rođene 954 bebe (u 2011. 888). Uz tradicionalno nisku stopu perinatalnog mortaliteta po kojem je karlovačka bolnica već godinama doslovno u svjetskom vrhu, svi se nadaju kako će uskoro doći i do ispunjenja velike želje – 1.000 beba u jednoj godini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest