MLADI "ENGLEZI"

Gimnazijalac Niki Zorić sjajan drugi na europskom natjecanju iz engleskog jezika, Elli Dropulić iz OŠ Braće Seljan deseta

Karlovački gimnazijalac Niki Zorić osvojio je sjajno drugo mjesto na regionalnom finalu Hippo Olimpijade u poznavanju engleskog jezika, jednog od najvećih svjetskih natjecanja ovog tipa koje je ove godine okupilo čak 88.238 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Prva faza natjecanja su državna natjecanja, na kojem je Niki Zorić osigurao plasman u regionalno finale. Regionalna natjecanja, pak, podijeljena su po svjetskim regijama, a Europa je podijeljena u dvije kategorije – kontinentalnu Europu i mediteransku Europu, u koju pripada i Hrvatska. U kategoriji učenika prvih i drugih razreda srednjih škola, u konkurenciji 23 najbolja s nacionalnih natjecanja, karlovački gimnazijalac osvojio je zaista odlično drugo mjesto, plasiravši se samo iza Talijanke Andree Lu.

Unatoč odličnom rezultatu na veliko svjetsko finale putuju samo pobjednici, a vrijedi napomenuti da bi Zorić u kategoriji kontinentalne Europe po bodovima bio prvi.

Na regionalnom finalu za mediteransku Europu Karlovac je imao još jednu predstavnicu – Elli Dropulić, učenica OŠ Braće Seljan, nastupila je u kategoriji 4. i 5. razreda osnovnih škola i zauzela vrlo dobro 10. mjesto u konkurenciji čak 63 finalista i finalistica, pri čemu je imala isti broj bodova kao sedmoplasirani.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest