tragedija

Vatrogasac ozlijeđen na Borlinu hitno prebačen za Zagreb: “Dečki su se popeli gore, onda je ruknulo, vatrogasac je samo pao”

Tragična je sama činjenica da čovjek kojemu je posao sam po sebi human još mora strahovati za život dok drugome spašava imovinu

Vatrogasac koji je teško ozlijeđen na krovištu kuće na Borlinu hitno je prebačen na njegu u Zagreb. Iako je u planu bilo transportirati ga helikopterom, zbog lošeg vremena to je ipak obavljeno kombi vozilom. Ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić nam je potvrdila da je zadobio teške tjelesne ozljede iz nepoznatog eksplozivnog sredstva, tzv. “blast” ozljedu.

Dok je bio u Karlovcu, nije bio životno ugrožen, a sada je na brizi zagrebačkom osoblju. Za nadati se da će u konačnici sve proći u redu i da će se čovjek brzo i uspješno oporaviti.

No, tragična je sama činjenica da čovjek kojemu je posao sam po sebi human još mora strahovati za život dok drugome spašava imovinu. To se dogodilo na Borlinu. Pričali smo sa susjedima iz tri kuće i svi kažu isto – prvo je u kuću udario grom, onda se počelo dimiti, izbila je vatra, a onda je na kraju počelu pucati, prvo metci, a onda i eksplozije. Prvom susjedu crjepovi su ošteti dva vozila, komadi su letjeli i do 80 metara.

– Neposredno prije dolaska vatrogasaca čula se snažna detonacija. Ja ne znam što je to bilo, bomba nije, prije dinamit. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da je netko bio na krovu tada – govori susjed Vladimir.

Dečki su se popeli, kaže, a onda je ruknulo opet i vatrogasac je samo pao. Došla je hitna i odvezla ga, a dečki su nastavili gasiti.

Vlasnik kuće je bio Janko Trupković, te je preminuo krajem prošle godine. Bio je branitelj i očito je uskladištio na tavanu ubojitog naoružanja. Nakon njega u kući živi samo njegova udovica koja ima određenih zdravstvenih poteškoća, ali je na vrijeme napustila opožareni objekt.

Svi detalji ove tragedije znat će se narednih dana, nakon što se obavi očevid i istraga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest