Dvodnevna radionica i predavanje o aktivizmu mladih u Gimnaziji Karlovac

Dvodnevna radionica i predavanje o aktivizmu mladih u Gimnaziji
Karlovac

Domaći – udruga za kreativni razvoj nastavlja s aktivnostima projekta “Mladi – aktivizam – mediji” i ove godine. Prva edukacija u nizu bit će dvodnevna radionica  o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji. Radionica će se održati u «maloj školi» karlovačke Gimnazije, učionica 4, u srijedu i četvrtak, 9. i 10. siječnja s početkom u 10 sati. Voditeljica radionice je Manuela Kasunić iz karlovačke udruge za društveni razvoj KA-Matrix.

Nakon radionica, u petak 11. siječnja u 17 sati u Mikrokinu Gimnazije Karlovac održat će se predavanje o direktnoj demokraciji i direktnoj akciji i načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici na navedenim osnovama. Voditelji su studenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i članovi inicijative Direktna demokracija u školi, Bruna Nedoklan i Adam Beršinić.

Kroz predavanje i kasniji razgovor razmatrati će se načini komunikacije s lokalnom samoupravom, te odgovoriti na koji način uspostaviti modele upravljanja po direktno demokratskim načelima, mogućnosti stvarne suradnje i sudjelovanja svih zainteresiranih i način donošenja odluka.

Projektom “Mladi – aktivizam – mediji” želi se informirati mlade i širu javnost u Karlovcu o aktivnostima udruga i inicijativa mladih te pokazati primjere i mogućnosti aktivnog uključivanja u život zajednice. Namjera je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u javnim i nezavisnim medijima ali i društvenom i kulturnom životu zajednice uz informiranje i povezivanje grupa i pojedinaca.

Radionice i predavanja namijenjene su učenicima, članovima udruga mladih i za mlade, udrugama civilnoga društva i ostalim zainteresiranim građanima. Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Više informacije može se dobiti na broj telefona (047) 416 995, mobitel 098 325 885 ili elektroničku adresu domachi@domachi.hr

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest