POČELA PIVSKA FEŠTA

Otvoreni 37. Dani piva – nakon zagrijavanja za mlade i svečanog ispijanja piva slijedi zabava uz Tonija Cetinskog

U subotu nas očekuje bogat i raznovrstan program od jutarnjih sati.

Prijedloga, ideja pa i kritika će sigurno biti, no za to je vrijeme nakon 37. Dana piva – sada je u prvom planu zabava i druženje, a tisuće Karlovčana i njihovih gostiju u dobrom je raspoloženju popratilo početak još jedne pivske manifestacije.

Po dolasku na Promenadu može se vidjeti nekoliko simpatičnih noviteta što se tiče uređenja, posebno oko Lopašićevog spomenika i na samom kraju šanca prema Katzleru i Glazbenoj školi. Gastro ponuda čini se nešto raznovrsnijom nego lani, a kakva je cijenama i kvalitetom – o tome kada je i kušamo!

Što se piva tiče, uz tradicionalne štandove s pivom Heinekena Hrvatska tu je i “Svijet piva” sa zanimljivom ponudom iz 17 zemalja, većinom onih piva koje inače nemamo prigodu probati u Hrvatskoj, a tu su i craft pivovare pa je ponuda ipak raznovrsna. Besplatna pivska fontana, pak, razumljivo je privukla mnogobrojne posjetitelje pa se stvorio i poduži red, što je također simpatičan dodatak u jubilarnoj godini Dana piva, jer prvi su održani prije 40 godina. 

Program je otvorila Miach i bio je to pravi magnet za mlade, moglo se vidjeti i da su upravo mladi u najvećem broju i vjerojatno upravo zbog nje došli pivskim vlakom iz Zagreba, a dodatnu euforiju izazvao je Hiljson Mandela. Možda oni stariji ne shvaćaju posebno kriterije današnje mladeži, no da ih shvaćaju onda to baš i ne bi bilo prirodno, generacije i ukusi se mijenjaju, a ove godine u programu će zaista biti za svakoga ponešto, kako i treba, baš kako ne treba i ne smije biti za nekoga – sve.

Službeno otvaranje, uz malo problema s otvaranjem velike bačve karlovačkog piva što je izazvalo simpatične reakcije publike, proteklo je uz nazdravljanje kriglama pive gradonačelnika Mandića, županice Furdek Hajdin te generalne menadžerice Heinekena Hrvatska Maud Meijboom-van Wel.

Nakon toga krenuo je koncert Tonija Cetinskog pa su na svoje došli i oni malo stariji, no i dosta “klinaca” koji su došli na Miach ostalo je i na ovom koncertu pa se može reći da su mladi glazbeno inkluzivniji nego stariji, no i to je nešto što tako jednostavno treba biti.

Bogati sutrašnji program počinje već u 9:30 pivskim kvizom na terasi Edisona, a u 18 kreće uvijek popularna “Pivska potraga” s vrijednim pivskim nagradama!

Na glavnoj pozornici opet raznovrsno – program otvaraju mladi varaždinski rockeri Rimljani Ite Doma, slijedi popularni Vojko V., a za kraj već doajeni rock scene Kawasaki 3P. U gastro kutku, pak, zasvirat će Glazba Ston koja ove godine slavi i 95 godina uspješnog djelovanja, a zatim i Strings Band.

Svakako treba podsjetiti i da se u Šancu igra vrlo atraktivan 3×3 košarkaški turnir, a početak je u 17 sati.

(foto: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest