Postavljena nova turistička i smeđa signalizacija za Stari grad Dubovac

Postavljena nova turistička i smeđa signalizacija za Stari grad
Dubovac

Turistička zajednica grada Karlovca, Konzervatorski odjel Karlovac, projektni ured Vesne Klauznicer te obrt za umjetničko oblikovanje željeza Vindom d.o.o. surađivali su na projektu izrade turističke signalizacije za Stari grad Dubovac. Interpretacijske ploče postavljene su proteklog vikenda čime će se posjetitelji upoznati sa širim i užim područjem Starog grada te će im se na taj način prezentirati bogato povijesno i kulturno nasljeđe.

Prva tabla (okomita stojeća) nalazi se na parkiralištu Starog grada Dubovca i predstavlja uži obuhvat Starog grada. Lokaliteti koji se opisuju na tabli su: Stari grad Dubovac, naselje Dubovac, Karolina, Lujzijana, Marmontova aleja, rijeka Kupa, pivovara, Crkva Majke Božje Snježne i šuma Kozjača.

Druga tabla (kosa stojeća) nalazi se na vidikovcu Starog grada i predstavlja širi obuhvat Starog grada. Lokaliteti koji se opisuju na tabli su: Crkva sv. Mihovila, Crkva Ranjenog Isusa, Župna crkva sv. Josipa, groblja, Žitni/solni magazin, KVAKA – veslački klub Karlovac i Zvijezda.

Treća tabla (zidna) nalazi se u dvorištu Starog grada Dubovca, a opisuje sam Stari grad (povijest, vlasništvo, tlocrt, današnje stanje i funkcija).

Table sadrže i tekstove prevedene na njemački, engleski i talijanski jezik, kao i popratne fotografije – ukupno njih 24.

Također, u suradnji s tvrtkom Zelenilo, postavljene su četiri smeđe signalizacijske ploče – po dvije na Brzoj cesti i ulici Dubovac.

Projekt je financiran sredstvima iz gradskog proračuna u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest