Fotografije Karlovca autora Gorana Vranića od večeras u Muzeju Mimara

Fotografije Karlovca autora Gorana Vranića od večeras u Muzeju
Mimara

Vrijedna promocija umjetnika Gorana Vranića, ali i grada Karlovca, održat će se večeras u zagrebačkom Muzeju Mimara, s početkom u 19 sati. Riječ je o otvaranju izložbe Vranićevih fotografija posvećenih Karlovcu, a pod tematskim nazivom “Portret grada Zvijezde”. Ovu izložbu Karlovčani su mogli premijerno vidjeti uz Dan grada Karlovca u srpnju 2012. godine, a sada će s njom biti upoznata i široka zagrebačka publika.

Vranićev fotografski ciklus posvećen gradu Karlovcu dokumentira i interpretira ukrasne motive izvedene na pročeljima zgrada smještenih u karlovačkoj “zvijezdi” i širem središtu grada, s ciljem promicanja kulturnog identiteta grada Karlovca. S odmjerenim poštovanjem, autor fotografski bilježi tragove vremena nataložene oplemenjujućim mirnim tijekom bogatog gradskog života, ali i one nastale u kontekstu dramatičnih zastoja vezanih uz ratno razaranje devedesetih. Njegove fotografije nude ‘ubrane’ plodove obilja s pročelja građanskih kuća- koji šetačima često izmiču.

Izložba je realizirana sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH, a njezino gostovanje u Zagrebu su omogućili Grad Karlovac, Muzej Mimara i Udruga za razvoj kontinentalnog turizma i gospodarskih djelatnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest