U PRIRODI

Na tradicionalnom planinarskom pohodu “Izvor voda” u Saborskom ove godine rekordnih 170 sudionika i sudionica

U Saborskom je održan već tradicionalni planinarski pohod stazom “Izvor voda”. Pod organizacijskom palicom Planinarske udruge “Mala Kapela”, Općine Saborsko i Turističke zajednice područja Plitvičke doline, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Karlovačke županije, prekrasnu prirodu Male Kapele otkrivao je dosad rekordan broj sudionika – njih oko 170!

“Izvor voda” je staza koja tehnički nije pretjerano zahtjevna, a pruža doživljaj različitih prirodnih ljepota tipičnih za gorsku Hrvatsku. Pašnjaci i livade, šume i izvori, brzaci i riječna jezerca prekrasne Jesenice, ili narodski, Zelenke.

Osim toga, staza je u cijelosti pokrivena signalom, a i vrlo dobro je markirana. Prema tome, ni hodači koji je neće obilaziti u velikom društvu ne bi trebali imati orijentacijskih problema. Da im bude zanimljivije, odnedavno je tu i Saborka, knjižica za samostalni obilazak staze. Ovaj zanimljiv vodič, ispunjen pitalicama i premetaljkama, dobili su i sudionici subotnjeg pohoda, od kojih su se neki dali i na posao rješavanja Saborkinih izazova.

Nisu pogriješili, budući da ih je iza QR koda na kraju knjižice čekao planinarski popust u odličnom saborčanskom bistrou Matin brlog. “Matina” ekipa se, spomenimo i to, iskazala i u pripremi gulaša za sudionike pohoda.

Kako najavljuju iz Turističke zajednice, sličnih bi Saborkinih akcija trebalo biti i tijekom jeseni. Razlog više da ovaj izvještaj zaključimo toplom preporukom Saborskog za vaš sljedeći vikend-izlet!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest