Odlukom Vlade RH od veljače skuplji prijevoz za učenike srednjih škola

Odlukom Vlade RH od veljače skuplji prijevoz za učenike srednjih
škola

U uredu župana održan je sastanak predstavnika Županije i prijevoznika, a povodom Odluke Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj-lipanj 2013. godine. Prema navedenoj Odluci svi redoviti učenici koji su ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz u razdoblju rujan-prosinac 2012., to pravo ostvaruju i prema novoj Odluci, no država je odredila limite za financiranje mjesečnih karata po kojima će se iz proračuna sada financirati 75% od ranije utvrđenih limita. Ostatak cijene na taj bi način pao na teret prijevoznika i roditelja.

Na sastanku je dogovoreno da će za siječanj 2013. godine način plaćanja cijene karte ostati jednak dosadašnjem, što znači da učenici neće nadoplaćivati karte. Od mjeseca veljače učenici će morati pokriti razliku do pune cijene karte. Prema riječima prijevoznika ta bi razlika mjesečno iznosila otprilike između 50 do 150 kuna koju bi plaćali učenici, ovisno o relaciji na kojoj učenici putuju.

Kako Karlovačka županija i većina jedinica lokalne samouprave u svojim proračunima nemaju osigurana sredstva za subvencioniranje cijene karata za prijevoz učenika srednjih škola zaključeno je da se do daljnjega radi po ovom modelu, a da će župan u skoro vrijeme održati sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina na kojem bi se pokušao pronaći model da se kroz rebalanse proračuna Županije i jedinica lokalne samouprave osiguraju sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika srednjih škola na području Karlovačke županije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest