UKUSNA JESEN

Nakon specijaliteta s pivom, ove jeseni karlovački restorani nude bogatu ponudu jela s gljivama

Nakon vrlo uspješnog gastro programa u kojem su karlovački
restorani nudili “pivska jela”, ove jeseni u 11 karlovačkih
restorana posjetitelji će moći uživati u – jelima od
gljiva. 

Karlovac se može pohvaliti šumom Kozjačom, a i okolica grada
zaista obiluje šumama, pa tako i šumskim plodovima. Gljive su
vrlo popularna i često viđena namirnica na tanjuru. To su
prepoznali i karlovački ugostitelji te su uz pivo kao važnu
namirnicu istaknuli upravo gljive. U ponudu restorana se tako
mogu naći – rižoto sa šumskim gljivama, umak od lisičarki,
kremasta juha od vrganja, te brojna druga jela s gljivama.

Turistička zajednica grada Karlovca ovu ponudu podržava i
posebnom promotivnom kampanjom koja će krajati sve do kraja
listopada, a ako je suditi po onoj u vrijeme “pivskih jela”
itekako je korisna i uspješna, jer su pokazatelji i odlični, a
Karlovac je u zbog pandemije koronavirusa katastrofalnoj
turističkoj godini jedna od rijetkih sredina s porastom broja
domaćih turista, koji su upravo i ciljana grupacija. 

U akciju su uključeni Kalvarija, restoran Dobra hotela Korana
Srakovčić, Lovački rog, Tempo, M90, Kastel, bistro Palma i
restoran Kristal, konoba Črni kos, Pod starimi krovovi, Lana
Korana i konoba Kostanjac.

Kompletnu ponudu po restoranima možete pronaći OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest