Sir s vrhnjem, grah i kaša sa suhim mesom, štrudle, sarma, prežgana juha, piletina s mlincima, štrukli na juhu, pohani šaran s kukuruznim brašnom, kuglof, buhtle, bazlamača…
Restoran Trgovačko – ugostiteljske škole u Radićevoj ulici
organizira Tjedan autohtonih jela. Kako nam javljaju, učenici
škole će od 6. do 10. veljače za sve goste prioremati raznovrstan
meni sastavljen od tradicionalnih jela s područja Karlovačke
županije.
– U suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca podsjetit
ćemo na ukusna i pomalo zaboravljena jela naših roditelja,
djedova i baka. U Školskom praktikumu “Pod starimi krovovi”
učenici će zajedno sa svojim mentorima pripremati raznovrstan
meni. Bit će tu za svakoga ponešto i svaki dan drugačije, rekao
je ravnatelj Damir Pleša.
Sir s vrhnjem, grah i kaša sa suhim mesom, štrudle, sarma,
prežgana juha, piletina s mlincima, štrukli na juhu, pohani šaran
s kukuruznim brašnom, kuglof, buhtle, bazlamača…
– Dođite i oživite svoja sjećanja na neka prošla vremena, u
drugom tjednu veljače, u vremenu od 10 do 18 sati. Radićevom 8 i
10 opet će fino mirisati, a zbog ograničena broja obroka svoj
dolazak najavite na broj mobitela 091/5547511, kažu u školi.
Ova je fina akcija i svojevrsna promocija konobarsko, kuharskog i
slastičarskog zanimanja. Prijavljena je na Javni poziv za dostavu
prijedloga programa za 2023. godinu koji je raspisala Turistička
zajednica grada Karlovca i koja će sufinancirati manifestacije
čiji programi su prihvaćeni, odnosno navedeni u Odluci o
sufinanciranju manifestacija.