GSS-ovci spašavaju žitelje zametenih sela u okolici Slunja, probili se na skijama

GSS-ovci spašavaju žitelje zametenih sela u okolici Slunja, probili
se na skijama

Visoki snježni nanosi koji hitnoj pomoći i drugim službama priječe put do odsječenih zaseoka nisu prepreka za vrijedne pripadnike HGSS-a koji već dane provode na terenu i pomažu u zbrinjavanju starijih i nemoćnih osoba.

Kako su nam javili iz Stanice Karlovac jučer oko 17,30 privedena je još jedna u nizu akcija gdje su zbirnuli tri starije žene koje same žive u selima u okolici Slunja. Već su više dana odsječene od civilizacije, bez ogrjeva i potrebnih namirnica tako da im je bila potrebna brza pomoć.

– Još tijekom jutra poziv u pomoć HGSS stanici Karlovac i Ogulin poslali su Crveni križ i Županijski centar 112. U pitanju su bili životi tri starije ženske osobe koje inače žive same u selima u okolici Slunja, a o kojima skrbe djelatnici i volonteri Crvenog križa, koji uslijed snijegom zametenih prometnica nisu mogli doći do nesretnih žena, niti s njima stupiti u kontakt, kažu u GSS-u.

Odmah su se u pomoć uputilo osmero gorskih spašavatelja koji su se uz pomoć motornih sanjki i skija uspjeli probiti do starica. Jednu su morali transportirati na sigurno, dok su ostale zbrinuli i stvorili im normalnije uvjete za život u njihovim kućama.

Ove akcije samo su nastavak brojnih aktivnosti na području Karlovačke županije koja je prekrivena velikim količinama snijega. Članovi HGSS-a i dalje su u pripravnosti pošto se očekuju nove količine snijega a time i nove akcije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest