Poticanje ekološke svijesti kroz projekt Pana, povećan broj poziva na Zeleni telefon

Poticanje ekološke svijesti kroz projekt Pana, povećan broj poziva
na Zeleni telefon

U suradnji s lokalnim medijima, Radio Mrežnicom i KAportalom priveden je kraju projekt Ekološkog društva Pan – Eko eho čiji je cilj bio informiranje i educiranje građana o stanju u okolišu na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, kao i poticanje građana na aktivnosti u rješavanju problema u zaštiti prirode i okoliša.

Kako navode u Panu, projekt je financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva sa 105.800 kuna kroz potporu – Neprofitni medijski projekti.

– Odabrali smo multimedijski pristup – emitiranje 15 minutne radio emisije na Radio Mrežnici te objavljivanje kolumne Zeleni kutić na KAportalu. Projektom je emitirano 30 radijskih emisija u kojima su slušatelji postavljali pitanja na temu zaštite okoliša i prirode, a u sljedećim emisijama dobivali odgovore. Emitiranjem radijskih emisija i direktnim uključivanjem građana ukupan broj poziva na Zeleni telefon povećan je za 2.5 puta u odnosu na 2011. godinu.

Emisije su u suradnji s udrugom Domaći postavljene na internet stranicu Slobodni radio – stanica M.I.R. dok je kroz provedbu projekta u suradnji s KAportalom na stranicama portala objavljeno je 26 kolumni Zeleni kutić. Kao što ste mogli i čitati, kroz formu eseja cilj “kutića” je bio približiti građanima teme iz zaštite okoliša i prirode te ih potaknuti na razmišljanje i zaključivanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest