Tradicionalni koncert Karlovačkog tamburaškog orkestra u Zorin domu podigao publiku na noge

U prepunom Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu održan je tradicionalni 13. koncert Karlovačkog tamburaškog orkestra “Karlovčanima s ljubavlju” a ovogodišnji je održan pod imenom “Jesen stiže dunjo moja”.

Izvedeno je 14 romantičnih pjesama u izvedbi vokalnih solista Željke Galović, Tomice Jambrošića, Milana Prše i Marijana Monića: Jesen stiže dunjo moja, Jedna zima s Kristinom, Pisao sam Pismo ćali, Još uvijek volim te, Samo simpatija, Djevojko mala, Subotičko kolo, Ružo crvena, Tamburice moja, Ostala si uvijek ista, Sve bi da za nju, Tonka, Zar je voljeti grijeh i Laku noć svirači.

Prema očekivanju bio je to sjajan koncert koji je publiku podigao na noge, zapjevali su s izvođačima te tijekom koncerta i na kraju izvođače nagradili gromoglasnim pljeskom.

Predstavio se i dječji tamburaški orkestar pa je iskorištena prigoda ovoga koncerta za poziv mladima u Školu tambure. Škola je namijenjena djevojčicama i dječacima, uzrasta od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Sve informacije možete dobiti na e-mail adresu karlovacki.to@gmail.com

Karlovački tamburaški orkestar osnovan je 1947. godine te već više od 70 godina djeluje na očuvanju i njegovanju tamburaške glazbe u gradu Karlovcu i Hrvatskoj. Orkestar surađuje s nizom kulturno umjetničkih društava grada Karlovca i Karlovačke županije kojima pomaže u realizaciji njihovih aktivnosti i programa u smislu edukacije članova, posudbe osnovnih sredstava, kao i zajedničkih nastupa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest