Noć muzeja atraktivnija i bogatija no ikad – obilje programa po cijelom Karlovcu, sudjeluju i Ogulin, Ozalj, G. Stol…

Aquatika je pravi hit među domaćim i stranim turistima, pa ne bi trebalo čuditi da i u Noći muzeja privuče goste i iz drugih gradova. A, čeka ih spektakularan susret vatre i vode. U 18 sati kreću POI performansi s vatrom i ledom uz glazbu Jean Michell Jarrea te prigodna POI radionica za djecu. U 19:30 slijedi performans s velovima, a i glazbeni program, odnosno koncert benda Nos Tress. U 20:30 održat će se vatreni show s vatrenim lepezama i POI performansom, a u 22 sata grupni plesni performans uz eko video.

Vrlo bogat i zanimljiv program pripremila je i Gimnazija Karlovac – u njoj će biti održan niz malih koncerata i plesnih nastupa te predstava gimnazijske dramske skupine. Posjetitelji će moći sudjelovati u kvizovima znanja, moći će sudjelovati u izradi i degustaciji odabranih jela starih Rimljana, svjedočiti izradi starorimskih frizura te sudjelovati u izradi velike slike u kombiniranoj tehnici.

Tijekom večeri bit će predstavljena zbirka učila kabineta za fiziku, digitalizirana gimnazijska baština, digitalna “Zora” te izložba fotografija.

U Noći muzeja 2017. moći će uživati i Ogulinci, Ozljani te žitelji Generalskog Stola. Nažalost, među više od 200 sudionika ove godine nije niti jedna ustanova iz Duge Rese, Slunja ili neke od općina Karlovačke županije.

U Ivaninoj kući bajke u Ogulinu, od 18 sati do 1 ujutro posjetitelje očekuje kostimirano vodstvo kroz stalni postav, edukativno-kreativna radionica izrade šuškalica u 19 sati te edukativna radionica “Zvukovi u bajci” u 22 sata, a u 21.30 na rasporedu je pripovijedanje bajki Ivane Brlić Mažuranić.

U ogulinskom Zavičajnom muzeju, uz stalan postav muzeja te otvorena vrata sjeverne kulice Frankopanskog kaštela, goste tijekom cijele večeri očekuju i dvije izložbe – “Život i djelo hrvatskog slavuja – Ilme de Murske” te izložba starih knjiga i dokumenata iz fundusa muzeja. U 19:30 koncert će održati mali glazbenici iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić, a u 21 vokalna skupina KUD Klek i Hrvatsko pjevačko društvo Klek. Od 22 sata posjetitelje će animirati DJ Kristijan Vukojević uz glazbu 90-ih.

Ozljani će, pak, u svom Zavičajnom muzeju, uz kostimirano vodstvom stalnim postavom moći razgledati i tradicionalnu izložbu “Svjetlo u tami”. Riječ je o izložbi ozaljskih likovnih amatera. Središnji događaj bit će, ipak, u 20 sati – javnosti će po prvi puta biti predstavljene dvije slike Slave Raškaj, koje dosad nisu bile dostupne široj javnosti. Riječ je o djelima “Cvijeće” (1897.) i “Slap na Plitvičkim jezerima I” (1901.).

U 21:30 održat će se projekcije “Iz medijskog arhiva ozaljskog zavičaja” koje će predstaviti publici kakva je percepcija audio-vizualnih medija o povijesti Ozlja, Starog grada Ozlja, tradicijskih zanata i gradnje te još puno toga što se krije u arhivi Zavičajnog muzeja Ozalj.

Zahvaljujući vrijednim entuzijastima iz udruge Kovan, i ove godine u Noći muzeja sudjeluje Generalski Stol. Program u župnom dvoru u 18 sati otvorit će predavanje Domagoja Šlata, prof. glazbene kulture na temu “Crkvena glazba kroz stoljeća”, popraćeno glazbenim odlomcima s nosača zvuka. U 19 sati slijedi koncert duhovne glazbe u izvedbi skupine El Shadai i pučkih crkvenih napjeva u izvedbi ženske pjevačke grupe Erdeljke. Naposlijetku, u 20 sati, otvorit će se izložba “Prikaz knjiga i časopisa na temu crkvene glazbe”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest