Blizu smo zemljama 3. svijeta, bez posla 12 tisuća stanovnika Karlovačke županije

Blizu smo zemljama 3. svijeta, bez posla 12 tisuća stanovnika
Karlovačke županije

U vojsci od 396 tisuća nezaposlenih u Hrvatskoj koja se po stopi od ogromnih 21 posto približila zemljama trećeg svijeta, na kraju 2012. godine ima i gotovo 12 tisuća stanovnika Karlovačke županije. Ovo se, naime, odnosi na evidenciju Zavoda za zapošljavanje dok se tome trebaju pridodati i oni koji ne rade a nisu u evidenciji ili pak oni koji rade, ali “na crno”.

Krajem godine u Hrvatskoj je evidentirano 358.214 nezaposlenih što je povećanje od stravičnih 13,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok je udio nezaposlenih Karlovačke županije u ukupnom udjelu nezaposlenih u Hrvatskoj iznosio je 3,3 posto, izračunali su u karlovačkom uredu Zavoda.

U odnosu na kraj 2011. godine rast broja nezaposlenih zabilježen je u ispostavi Karlovac za 8,2 posto (pokriva Karlovac te općine Draganić, Krnjak i Lasinja), ispostavi Ogulin koja obuhvaća grad Ogulin i općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj od 5,4 posto. Slunj s Cetingradom i Rakovicom bilježi povećanje nezaposlenosti od 4,4 posto te Ozalj sa Žakanjem, Ribnikom i Kamanjem od 2,2 posto.

Zanimljivo u ispostavama Duga Resa i Vojnić bilježi se smanjenje broja nezaposlenih za 1,8, odnosno za 1,1 posto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest