Zbog dugova Županija se odriče osnivačkih prava nad bolnicom?

Zbog dugova Županija se odriče osnivačkih prava nad bolnicom?

Karlovačka županija mogla bi se odreći osnivačkih prava nad Općom bolnicom Karlovac i to već sljedećeg tjedna, kad će se na klupama vijećnika Županijske skupštine naći Odluka o pozivanju Vlade RH na provođenje sanacije Opće bolnice Karlovac.

Radi se, naravno, o saniranju dugova koji su se po neslužbenim informacijama popeli na oko 30 milijuna kuna. Višnja Jović, pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo koja je pripremila Odluku nije htjela prejudicirati što će se dogoditi, već je dodala da je sve na Županijskoj skupštini kao predstavničkom tijelu.

– Sukladno zakonu obvezni smo izjasniti se želimo li pozvati Vladu u sanaciju dugova dok taj stav mora zauzeti Županijska skupština, kazala nam je kratko pročelnica Jović.

S obzirom da Odluka već pripremljena pretpostavlja se da je odricanje od upravljačkih prava izvjesno no bit će zanimljivo što će se događati na sjednici. Ako se Vlada pozove u pomoć, odriče se osnivačkih prava, bolnica prelazi pod državu, odnosno Ministarstvo, dolazi Sanacijsko vijeće i sanacijski upravitelj koji će imati sve ovlasti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest