Volimo filmaše, sportaše i obične ljude, ne volimo – političare svih boja

Volimo filmaše, sportaše i obične ljude, ne volimo – političare
svih boja

U već tradicionalnoj anketi KAportala za izbor najpozitivnije i najnegativnije osobe u 2012. godini, odaziv glasača bio je vrlo velik – za najpozitivniju osobu glasao je 1.381 čitatelj, a za najnegativniju nešto manje, 1.088.

Rezultati su donekle očekivani – pokazali ste da volite mlade karlovačke filmaše i sportaše, obične ljude koji su se istaknuli nekim lijepim ili herojskim činom, a ne volite – političare, i to svih boja, uz tek jednu “nezavisnu” iznimku.

Najpozitivnija osoba 2012. godine tako je, po sudu čitatelja KAportala, mlada karlovačka tekvando majstorica Mateja Kunović (22% glasova). Brončana na Svjetskom prvenstvu, najbolja mlada sportašica Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i najbolja sportašica grada za prošlu godinu, stekla je očito i brojne simpatije građana. Odmah iza nje su Matija Novak i Robert Juraić (18% glasova), naši hrabri sugrađani koji su krajem godine spasili ženu od napada podivljalog psa, nesebično riskirajući i vlastitu kožu. Na trećem mjestu – Kinoklub Karlovac (16%).

Mladi filmaši grad bez kina pretvorili su u grad prekrasnih filmskih festivala te na kraju odigrali veliku ulogu i u povratku kina u grad na četiri rijeke. Mateja, Matija i Robert te Kinoklub apsolutno su dominirali anketom i ostavili iza sebe podosta sve ostale, a na četvrtom mjestu je jedini političar kojeg smo spomenuli kao iznimku – Domagoj Švegar, kojem je glas poklonilo 11% čitatelja. Top 5 zaključuje poduzetnik Nikola Hanžel, koji je stekao brojne simpatije konačni rješavanjem 20-godišnjeg problema rugla hotela Korana.

Na ljestvici slijede Damir Jelić i Josip Benčić, oko 5% glasača nije bilo zadovoljno niti jednim prijedlogom pa je odabralo opciju “Netko drugi”, po 2% glasova dobili su Željko Tomašić i Alma Dubravčić, pri samom dnu od predloženih je laburistica Snježana Kirinić, a na samom dnu župan Ivan Vučić.

Na listi negativaca više nego uvjerljiva pobjeda karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića – čak 416 glasova ili 38% glasača mišljenja je kako je gradonačelnik najnegativnija osoba godine, što dovoljno govori o nezadovoljstvu građana načinom kojim se upravlja gradom. Uvjerljivo druga, pak, sa 17% glasova je Bernardica Topolnjak-Halapa, s kojom je krenula lavina otkrivanja lažnih diploma. Također prilično uvjerljivo treći je sada već bivši direktor Inkasatora Vlatko Ivka, dok Top 5 zaključuju na četvrtom mjestu očito ne baš popularni oporbeni lider Josip Benčić te na petom župan Ivan Vučić.

U donjem, u ovom slučaju nešto “boljem” dijelu ljestvice, smjestili su se potom, redom, bivši direktor Toplane Denis Jantežić, dvojac iz afere “diplome” Đurašević i Stavljenić, oko 3% glasača ne dijeli mišljenje onih koji su zadovoljni Domagojem Švegarom i njegovim aktivnostima, a na samom dnu su Inoslav Latković i, opet, laburistica Snježana Kirinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest