U Korani savjetuju dužnike – platite zaostale račune, to je najjeftinije

U Korani savjetuju dužnike – platite zaostale račune, to je
najjeftinije

Karlovačka udruga potrošača Korana na svojim web stranicama potrošače, eventualne dužnike prema staroj Toplani d.o.o. koja je završila u stečaju upozorava što bi se moglo dogoditi ako ne plate zaostala potraživanja. Kako navodi Željko Tomašić, treba imati na umu da račun za grijanje zastarijeva u roku od jedne godine.

– Najveću grešku rade dužnici koji osporavaju u listopadu 2012. (kada su krenule ovršne opomene) račune za paušal poslije travnja kada su Toplani d.o.o. bili blokirani računi. Za te račune, dodaje Tomašić, žalba se mogla uložiti 8 dana po dospijeću računa.

– Nitko nas nije oslobodio plaćanja “paušala” dok Toplana d.o.o. nije radila. Takvu Odluku je moglo donijeti jedino Gradsko vijeće Grada Karlovca, ali takva Odluka ne postoji tako da je eventualni dug je ušao u stečajnu masu i vjerovnici ga se neće odreći.

U Korani savjetuju da ako niste izjavili žalbu na vrijeme, nemojte ni sada, platite dug, to je najjeftinije, jer nema odvjetnika koji može dobiti spor u takvom slučaju u vašu korist.

– Ako ste dobili opomenu od Javnog bilježnika o pokrenutoj ovrsi, a niste prije osporili (u zakonskom roku) račune, biće jeftinije odmah platiti (smanjiti za cijenu ovjeren pravosnažnosti) nego izjavljivati žalbu i gore narečenih razloga. Ako imate osnova za žalbu, nikako je nemojte izjavljivati Toplani d.o.o. nego javnom bilježniku koji vodi postupak ovrhe, kažu u Korani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest