Jaškovo cijelu nedjelju u znaku štrudli – uz puno zabave tu je i natjecanje u izradi najbolje štrudle za amatere i profi kuhare

U Jaškovu se tijekom cijele nedjelje održava ŠtrudlaFest,
manifestacija s cjelodnevnim programom koji započinje u 11 sati i
bogat je sadržajima za sve uzraste: od gastro radionica za velike
i male, degustacije, predavanja, izrade skulpture od slame,
nagradnih igara opreko glazbenog programa benda Academico i KUD-a
Draganić sve do izbora Najbolje hrvatske štrudle i najboljeg
amaterskog tima. Valja istaknuti kako se za pobjednike i drugo i
trećeplasirane pripremaju unikatne keramičke pobjedničke statue
koje će izraditi Keramika Nova.

ŠtrudlaFest je svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg obaranja
svjetskog rekorda u najvećoj štrudli, eno-gastro manifestacija
kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije,
očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda
karlovačkih gospodarstvenika i OPG-a (obiteljskih poljoprivrednih
gospodarstava) koji će svoje proizvode prodavati na štandovima u
sklopu događanja. Festivalom se želi pokazati da je “domaća
štrudla IN”, a zamišljen je kao dan dobre atmosfere i slasnih
okusa. Događanje je natjecateljskog karaktera i sadrži izbor
najbolje profesionalne i amaterske štrudle prema izboru žirija
kojeg čine najveći kuharski stručnjaci Hrvatske.

Manifestaciju podržavaju i svojim sudjelovanjem kroz ocjenjivanje
štrudle u žiriju i radionicama dodatno naglašavaju njezinu
vrijednost i potencijal: kuharska legenda Stevo Karapandža,
priznati akademik kulinarstva Branko Ognjenović,  Filipa
Sorko i Petra Egić – pobjednice RTL-ovog kulinarskog showa
“3,2,1, kuhaj!”, Josip Abičić,  šef kuhinje najboljeg
hrvatskog hotela s 5 zvjezdica – Hotela Milenij iz Opatije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest