Zbog snijega ponovo bez struje pola Županije, voda i dalje na cestama

Zbog snijega ponovo bez struje pola Županije, voda i dalje na
cestama

Težak i mokar snijeg ponovo je uzrokovao poteškoće u opskrbi električnom energijom tako da je velik broj stanovnika Karlovačke županije i noćas bio bez struje.

Kako saznajemo o Državne uprave za zaštitu i spašavanje, jučer tijekom večeri i noći zbog snijega došlo je do kvarova i ispada 10 KV dalekovoda – Generalski Stol – Bosiljevo gdje je “ispalo” 15 trafo stanica a na potezu Generalski Stol – Perjasica 20 trafo stanica. U Tonkovićima 20 trafo stanica, na području Vojnića u ispadu su 3 dalekovoda, Ogulin – Tounj cijela trasa dalekovoda, na području Ozlja ispad dalekovoda prema Sveticama. Na području Karlovca dogodio se ispad dalekovoda Mekušje – Sajevac – Skakavac i Karlovac – Turanj. Ekipe

– HEP su na terenu i otklanjaju kvarova. Zbog poteškoća s opskrbom električne energije već ima poteškoća na prostoru Grada Karlovca na vodovodu u MO Vukmanić, javljaju u DUZS-u.

Poteškoće još uvijek uzrokuje i voda na kolniku jer je nabujale rijeke još uvijek nisu povukle u svoja korita.

– Trenutno su zbog vode na kolniku i dalje zatvorene za promet ŽC 3149 Gradac – Vodostaj-Donje Mekušje – Husje – Kobilić; D-36 Karlovac – Pisarovina (Pokupska Blatnica, Koritinja, Rožan-breg); i obala Ivana Trnskog u Karlovcu. Tijekom noći za promet su otvorene ceste ŽC3185 Logorište – Mala Švarča; LC 34072 Gornje Mekušje – Kamensko. Drugih značajnijh događanja nije bilo. Snijeg koji pada otežava prometovanje te su proglašeni zimski uvjeti na svim državnim cestama jedino nema ograničenja na A-1, javlja Centar 112.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest